20.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Netflix: Απέδωσε καρπούς το “κυνήγι” του διαμοιρασμού κωδικών

    Οι προσπάθειες του Netflix να λύσει το πρόβλημα της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης αρχίζουν να αποδίδουν. Η εταιρεία ανέφερε σημαντική αύξηση των συνδρομητών τους μήνες που ακολούθησαν την προσπάθειά της να σταματήσει τους χρήστες να μοιράζονται λογαριασμούς με άτομα εκτός του νοικοκυριού τους.

    Η κολοσσός του streaming πρόσθεσε σχεδόν 6 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή, δηλαδή αύξηση 8%, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν και προηγούμενες αναφορές τρίτων, που υποδηλώνουν ότι οι αυστηρότεροι περιορισμοί πράγματι λειτουργούν.

    Σε επιστολή προς τους μετόχους, η εταιρεία δήλωσε ότι η προσπάθειά της να σταματήσει το διαμοιρασμό κωδικών δεν έχει οδηγήσει σε μαζικές ακυρώσεις. Αντίθετα, ενθάρρυνε περισσότερους ανθρώπους να αποκτήσουν δικό τους λογαριασμό. “Η αντίδραση ακύρωσης ήταν χαμηλή και ενώ βρισκόμαστε ακόμα στα αρχικά στάδια της δημιουργίας εσόδων, βλέπουμε υγιή μετατροπή των νοικοκυριών σε πλήρεις συνδρομές Netflix που πληρώνουν, καθώς και την υιοθέτηση της δυνατότητας επιπλέον μελών”, έγραψε η εταιρεία.

    Εκτός από τον περιορισμό της κοινής χρήσης λογαριασμού, η εταιρεία έχει αρχίσει να προσφέρει “κοινή χρήση επί πληρωμή”, η οποία επιτρέπει στους συνδρομητές να πληρώνουν για να προσθέσουν ένα “επιπλέον μέλος” στον λογαριασμό τους για 8 $ το μήνα. Αυτή η επιλογή είναι πλέον διαθέσιμη σε περισσότερες από 100 χώρες, σύμφωνα με το Netflix. Η εταιρεία έχει επίσης εξορθολογίσει τα σχέδιά της, επιβεβαιώνοντας ότι ακύρωσε το «βασικό» πλάνο των 10 δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Διαβάστε επίσης:

    Βραβεία Emmy: 23 υποψηφιότητες για σειρές που προβάλλονται στην COSMOTE TV

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles