17 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Παρουσία της Κύπρου στη διεθνή έκθεση Τεχνολογίας και Πληροφορικής GITEX

    Το παρών του με κρατικό περίπτερο στη  διεθνή έκθεση Τεχνολογίας και Πληροφορικής GITEX, που πραγματοποιήθηκε στις 16-20 Οκτωβρίου 2023 στο Ντουμπάι, έδωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ), σε συνεργασία με το Εμπορικό Κέντρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ντουμπάι.

    Στο  κυπριακό περίπτερο «συστεγάστηκαν» οκτώ εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών τομέων, περιλαμβανομένων της βιοεπιστήμης, των υπηρεσιών πληρωμών, της τεχνητής νοημοσύνης, της κυβερνοασφάλειας, των υπηρεσιών συμμόρφωσης, των λογισμικών, των αναδυόμενων τεχνολογιών και της εφαρμοσμένης έρευνας. Στο κρατικό περίπτερο εκπροσωπήθηκε, επίσης, το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ).

    Κατά τη διάρκεια της έκθεσης GITEX, οι κυπριακές επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις λύσεις και τα προϊόντα τους στα «Tech Talk Sessions», ενώ την Κύπρο ως αναδυόμενο τεχνολογικό κέντρο στη Μεσόγειο παρουσίασαν ο Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας κ. Δημήτρης Σκουρίδης, ο Γενικός Διευθυντής του ΙδΕΚ κ. Θεόδωρος Λουκαΐδης και ο Εμπορικός Σύμβουλος της χώρας μας στο Ντουμπάι κ. Γιώργος Παρτασίδης.

    Στόχος του ΥΕΕΒ με τη συμμετοχή στην έκθεση GITEX είναι να συμβάλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των κυπριακών επιχειρήσεων τεχνολογίας και στην ανάπτυξη διμερών επιχειρηματικών συνεργασιών τους με αντίστοιχες εταιρείες στο εξωτερικό.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles