18.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Προσεχώς generative ΑΙ λειτουργίες σε όλα τα προϊόντα της Meta

    Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί προτεραιότητα για κάθε εταιρεία τεχνολογίας. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Meta, η οποία σκοπεύει να ενσωματώσει generative ΑΙ λειτουργίες σε όλα της τα προϊόντα. Μπορεί προς το παρόν να μην έχουμε δει πολλά πράγματα στο συγκεκριμένο τομέα από την εταιρεία, όμως είναι γνωστό ότι ο Mark Zuckerberg επιθυμεί να γίνει leader στην κατηγορία. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, ο CEO της Meta αποκάλυψε μερικά από τα σχέδιά του σε σχετικό meeting αυτή τη βδομάδα.

    Ο διευθύνων σύμβουλος φέρεται να ενημέρωσε τους υπαλλήλους για μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους η Meta σχεδιάζει να εφαρμόσει την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη «σε κάθε ένα από τα προϊόντα μας». Τα σχέδια περιλαμβάνουν AI “agents” σε WhatsApp και Messenger, κάτι που ο Zuckerberg έχει αναφέρει και στο παρελθόν. Τη στιγμή που οι εφαρμογές μηνυμάτων WhatsApp και Messenger φαίνεται ότι θα είναι οι πρώτες που θα λάβουν τα νέα χαρακτηριστικά, μια πρώιμη έκδοση ενός AI chatbot εντοπίστηκε στο Instagram από τον Alessandro Paluzzi. Σχετικά screenshots που μοιράστηκε δείχνουν ότι η εφαρμογή θα μπορούσε να έχει έως και 30 διαφορετικές «προσωπικότητες» για να διαλέξει ο χρήστης.

    Σύμφωνα πάντα με τα τελευταία δημοσιεύματα, υπό ανάπτυξη βρίσκεται και το generative AI photo editing στο Instagram. Η λειτουργία προφανώς θα επέτρεπε στους χρήστες να επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους μέσω μηνυμάτων και στη συνέχεια να μοιράζονται τις εικόνες στα Stories.

    Διαβάστε επίσης:

    Με ΑΙ “χτυπά” τα deepfake τραγούδια η υπηρεσία streaming Deezer (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles