17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Quest 3 VR headset: Ανακοινώθηκε ο μεγάλος… ανταγωνιστής του Apple Vision Pro

    Η Meta πριν από μερικές ώρες ανακοίνωσε το Quest 3, το επόμενο “κεφάλαιο” των VR headsets της εταιρείας. Η συσκευή ξεκινά από τα 499 δολάρια, δηλαδή είναι πιο ακριβή από τον προκάτοχό της κατά 200 δολάρια. Περιλαμβάνει ωστόσο ένα πιο ισχυρό τσιπ, καλύτερες οθόνες και μια ικανότητα που ονομάζεται “passthrough”, προκειμένου να ανταγωνιστεί το Vision Pro της Apple.

    Το βασικό χαρακτηριστικό του Quest 3 είναι η δυνατότητα γρήγορης προβολής του κόσμου έξω από τη headset, γεγονός που κάνει τη συσκευή λιγότερο απομονωμένη και επομένως πιο άνετη στη χρήση για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ο χρήστης θα μπορεί με το διπλό πάτημα οποιουδήποτε μέρους του VR να βγαίνει από έναν εικονικό κόσμο και να μεταφέρεται σε λειτουργία “passthrough”. Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν τους pancake lenses, που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο Quest Pro της Meta αξίας 1.499 δολαρίων και κάνουν τις εικόνες πιο ευκρινείς, επιτρέποντας υψηλότερη ανάλυση.

    Η είσοδος της Apple στην κατηγορία αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα. Μέχρι στιγμής, η Meta, η εταιρεία που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Facebook, έχει ένα προβάδισμα. Το Quest 2 είναι μακράν το VR με τις καλύτερες πωλήσεις, με σχεδόν 10 εκατομμύρια μονάδες που πωλήθηκαν πέρυσι. Το Vision Pro της Apple δεν θα κυκλοφορήσει μέχρι το επόμενο έτος και κοστίζει σημαντικά περισσότερο από το headset της Meta, ξεκινώντας από 3.499 δολάρια. Ωστόσο, παρά την τρέχουσα επιτυχία της Meta στις πωλήσεις, δεν είναι σαφές πόσοι ιδιοκτήτες του Quest 2 το χρησιμοποιούν σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση. Η Meta έχει επενδύσει πάνω από 21 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα στο τμήμα Reality Labs, το οποίο αναπτύσσει headset και λογισμικό VR.

    Διαβάστε επίσης:

    Τεχνητή νοημοσύνη παντού! Δικό της AI chatbot αποκτά και η CIA (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles