23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Samsung: Πιθανή η παρουσία τεχνολογίας Force Touch στο Galaxy S8

    Σύμφωνα με πολλές πηγές προσκείμενες στη βιομηχανία, η Samsung εξετάζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης οθόνης τύπου Force Touch στη ναυαρχίδα της επόμενης χρονιάς, το Galaxy S8. Σε αυτό το σημείο άγνωστο παραμένει σε τι βαθμό θα μπορέσει η εταιρεία να ενσωματώσει τη νέα τεχνολογία στο λογισμικό της, με αποτέλεσμα να φημολογείται ότι θα χρειαστούν ένα με δυο χρόνια επιπλέον για την πλήρη υιοθέτηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

    Οι οθόνες που είναι σε θέση να αντιληφθούν τα διάφορα επίπεδα πίεσης και να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες διεργασίες είναι γνωστές με την ονομασία Force Touch ή 3D Touch. Μια τέτοια τεχνολογία θα δώσει στη Samsung τα απαραίτητα εργαλεία για την παροχή προηγμένων χαρακτηριστικών στους χρήστες και ακόμη περισσότερων επιλογών. Για παράδειγμα, ανάλογα το επίπεδο πίεσης, θα επιτρέπεται στο χρήστη να μεγεθύνει ή να σμικρύνει μια φωτογραφία ή απλά να δημιουργεί συντομεύσεις εφαρμογών.

    force-touch

    Μια ανώνυμη πηγή επιβεβαίωσε ότι όντως η εταιρεία εξετάζει να φέρει την τεχνολογία Force Touch σε μελλοντικές συσκευές. Άλλωστε η ίδια έχει κάνει αρκετές επενδύσεις στην έρευνα και έχει προβεί στη δημιουργία πρόσθετων γραμμών παραγωγής για το τμήμα οθονών. Επομένως, σίγουρα διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να αναπτύξει την τεχνολογία αυτή και να την προσαρμόσει στις συσκευές της.

    «Η Samsung εργάζεται πυρετωδώς για την μερική υιοθέτηση της τεχνολογίας από το Galaxy S8, ενώ πλήρως διαθέσιμη θα είναι στις μελλοντικές συσκευές που θα καταφθάσουν τα επόμενα ένα με δυο χρόνια. Είναι θέμα χρόνου, πριν και άλλοι κορυφαίοι Android κατασκευαστές διαθέσουν την τεχνολογία που θα βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία του χρήστη κατά την αλληλεπίδραση με τη συσκευή του», τονίζει στέλεχος ενός προμηθευτή της Samsung που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

    Αν οι πληροφορίες αυτές αποδειχθούν αληθείς, το Samsung Galaxy S8 δε θα είναι το πρώτο smartphone που θα καταφθάσει με τέτοιες δυνατότητες. Η τεχνολογία εμφανίστηκε πρώτα στο Huawei Mate S το Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους, ακολούθησε το iPhone 6S, ενώ μια παρόμοια τεχνολογία είδαμε και στο Meizu Pro 6s.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles