20.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Σε τροχιά ο “έξυπνος”στρατιωτικός δορυφόρος Syracuse 4A

    Με επιτυχία έθεσε σε τροχιά η Γαλλία τον εξελιγμένο στρατιωτικό δορυφόρο Syracuse 4A, με στόχο τη γρήγορη και ασφαλή επικοινωνία των ενόπλων δυνάμεών της σε όλο τον κόσμο.

    Σύγχρονες τεχνολογίες κυβερνο-άμυνας

    Αναλυτικά, ο «έξυπνος» δορυφόρος έχει κατασκευαστεί από τη γαλλο-ιταλική αεροδιαστημική εταιρεία Thales Alenia Space, που αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή δορυφόρων στην Ευρώπη. Η εταιρεία, σε συνεργασία με την Airbus Defence and Space, ενσωματώνει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες κυβερνο-άμυνας και κρυπτογράφησης δεδομένων.

    Ο δορυφόρος μπορεί να επιτηρεί τι συμβαίνει γύρω του και να αλλάζει μόνος του θέση, προκειμένου να αποφύγει κάποια επίθεση από το έδαφος ή από το διάστημα. Διαθέτει, μεταξύ άλλων, ειδική κεραία κατά πιθανών κακόβουλων παρεμβολών από τρίτους, καθώς και προστασία έναντι ηλεκτρο-μαγνητικών παλμών μετά από πυρηνική έκρηξη.

    Διαβάστε επίσης:

    Εξωπλανήτη “νεογνό” ανακάλυψαν οι αστρονόμοι

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles