17.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Snapdragon 855 Plus: Παρουσιάστηκε με με 15% ταχύτερη GPU

    Η Qualcomm παρουσίασε μια βελτιωμένη έκδοση του κορυφαίου της mobile chipset, το Snapdragon 855 Plus.

    Snapdragon 855

    Ουσιαστικά, οι διαφορές του με το SD855 εντοπίζονται στις συχνότητες λειτουργίας καθώς τόσο η CPU όσο και η GPU, “τρέχουν” πιο “γρήγορα”. Συγκεκριμένα, οι πυρήνες Kryo 485 είναι χρονισμένοι στα 2,96GHz (από 2,84GHz), αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους υπόλοιπους πυρήνες. Η μεγάλη βελτίωση, όμως, αφορά τις επιδόσεις στα 3D γραφικά, καθώς η Adreno 640 GPU προσφέρει 15% ανώτερες επιδόσεις, σύμφωνα με την Qualcomm, χάρη στην αυξημένη συχνότητα λειτουργίας της.

    Κατά τα άλλα, το SD855 Plus διαθέτει το ίδιο X24 LTE modem και προαιρετικά μπορεί να εξοπλιστεί με το “εξωτερικό” X50 modem για υποστήριξη 5G δικτύων. Όσον αφορα το γιατί η εταιρεία προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Ίσως απλά ήθελε να δώσει μια “ανάσα” στον εαυτό της μέχρι την κυκλοφορία της επόμενης ναυαρχίδας της (SD865, που λογικά θα δούμε την Άνοιξη του 2020, δεδομένης φυσικά και της επερχόμενης παρουσίασης και κυκλοφορίας του Kirin “990” από τη Huawei, αλλά και τη διαρκή βελτίωση των MediaTek chipsets. Επίσης, άγνωστο παραμένει το ποιές ναυαρχίδες του 2019 και των αρχών του 2020 θα ενσωματώνουν το νέο chipset, αλλά και το αν θα το δούμε σε non-gaming oriented μοντέλα. Τέλος, σημειώνουμε πως αρκετές ναυαρχίδες που κυκλοφορούν στα τέλη ή στις αρχές του έτους θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη μείωση του κύκλου κυκλοφορίας της Qualcomm στους 6 μήνες, αντί των 12, ώστε να μην χαρακτηρίζονται ήδη “out-of-date” μέσα σε λίγους μήνες από την εμφάνισή τους.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles