17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Στη Sega το Angry Birds! 706 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Rovio

    Τα τελευταία χρόνια, αρκετά είναι τα deals και οι εξαγορές που έχουν μεταμορφώσει τη βιομηχανία του gaming. Τώρα, έγινε γνωστό ότι η Sega Corporation σκοπεύει να εξαγοράσει τη Rovio Entertainment Oyj, δηλαδή τη δημιουργό του Angry Birds, έναντι του ποσού των 706 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο του 2023, με τη Sega να αναλαμβάνει την ανάπτυξη παιχνιδιών για κινητά της Rovio και να χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της φινλανδικής εταιρείας στο mobile gaming για την ανάπτυξη multi-platform τίτλων από το χαρτοφυλάκιο της.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά του gaming αναπτύσσεται ταχέως, το μεγάλο ενδιαφέρον των εταιρειών όμως προσελκύει κυρίως το mobile gaming. Όπως πολλές εταιρείες, έτσι και η SEGA επιθυμούσε διακαώς να επεκταθεί στον εν λόγω τομέα και βρήκε την ευκαιρία μέσο της Rovio.

    Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να βοηθήσει στην επέκταση της πλατφόρμας της Rovio “εκτός του mobile gaming”, γεγονός που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει νέους τίτλους Angry Birds για κονσόλες, καθώς και νέες ταινίες μεγάλου μήκους και τηλεοπτικές σειρές. Τα παιχνίδια για κινητά της Rovio μετρούν πάνω από 5 δισεκατομμύρια downloads και η πλατφόρμα Beacon για την ανάπτυξη παιχνιδιών είναι ένα άλλο βασικό μέρος της εξαγοράς της Sega.

    Διαβάστε επίσης:

    Capcom: Προσεχώς ψηφιακό event με αποκαλύψεις για το Street Fighter 6

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles