20.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Suicide Squad: Kill the Justice League Review

    Το έχουμε δει αρκετές φορές στο σύμπαν των superheroes υπάρχει το καλό, το κακό και το… γκρίζο και αδιαμφισβήτητα οφείλουμε να το παραδεχθούμε ότι είναι πολύ πιο cool να βλέπεις τα πράγματα μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ήρωες τους οποίους αρχικά  τους θεωρούσες villains στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι τελικά είναι απλώς… «παρεξηγημένα» παιδιά έρμαια των «θέλω» και των αδυναμιών τους. Αυτή είναι μια ανατροπή που εξιτάρει τόσο τον θεατή όσο και τον gamer και αναμφίβολα η ομάδα Suicide Squad ταιριάζει γάντι στο παραπάνω και σπάει τη μονοτονία και τα τετριμμένα κλισέ του «καλού παιδιού” που σώζει τον κόσμο (λέμε με Batman, Superman κ.λπ.). Για αυτό και το Suicide Squad γνωρίζει καθολική αποδοχή από τους fans της DC και αποτελεί ένα ισχυρό δέλεαρ για τις ομάδες ανάπτυξης. Το Kill The Justice League, το οποίο επικεντρώνεται στην λατρεμένη διαβόητη «Ομάδα Αυτοκτονίας» της DC, διέθετε  ένα αρκετά ταραγμένο development που κράτησε σχεδόν ούτε λίγο, ούτε πολύ… 5 με 6 χρόνια! Με τη θρυλική Rocksteady στο τιμόνι του development, το Kill the Justic League ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2020 και παρότι το αρχικό πλάνο ανέφερε ένα release κάπου μέσα στο 2022, τελικά ύστερα από τις απανωτές καθυστερήσεις και αλλαγές στην ημερομηνία κυκλοφορίας του, τελικά είδε το φως στις αρχές Φεβρουάριου… Για να δούμε εάν η Harley Quinn και η τρελοπαρέα της άξιζε την τόσο μεγάλη αναμονή…

    Suicide Squad to the… Rescue!

    To story του Suicide Squad: Kill the Justice League τοποθετείται στο σύμπαν του Arkham, αποτελώντας ένα είδος follow-up στο Batman: Arkham Knight. Τα γεγονότα του game της Rocksteady τοποθετούνται χρονικά 5 χρόνια μετά το Arkham Knight και ουσιαστικά το σενάριο ακολουθεί 4 supervillains (Captain Boomerang, Harley Quinn, Deadshot και King Shard) σε μια life or death αποστολή, καθώς θα πρέπει να μεταβούν στη Metropolis και να εξοντώσουν τον μοχθηρό εξωγήινο Brainiac αλλά και τα μέλη της Justice League που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του! Με την Amanda Weller να κινεί τα νήματα, τα μέλη της Task Force X (που μέχρι πρότινος ήταν έγκλειστοι στο Arkham Asylum) καλούνται να παραμερίσουν τις διαφορές τους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να… συνεργαστούν (όσο δύσκολο κι εάν ακούγεται αυτό) για να επιβιώσουν και να σώσουν την ανθρωπότητα από την ολοκληρωτική καταστροφή.

    Οι 4 ήρωες δίνουν αν μη τι άλλο μια άλλη διάσταση στον κόσμο του παιχνιδιού, με την παρανοϊκή και εγκληματική φύση τους και ένα στοιχείο που έχει πετύχει η Rocksteady στο 100% είναι το πόσο διαφορετικοί είναι. Η Harley Quinn είναι η γνωστή και διαβόητη διαταραγμένη anti-hero, ο συμπαθής Deadshot επιζητεί πάντα την εκδίκηση, ενώ ο Boomerang που κατάγεται από το Down Under (Αυστραλία) είναι cool και φαίνεται σα να του καίγεται… καρφί. Το κουαρτέτο κλείνει με τον γιγαντόσωμο King Shark, ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια εκδοχή του Drax από το Guardians of the Galaxy. Ένα από τα πιο διασκεδαστικά κομμάτια του παιχνιδιού της Rocksteady έχει να κάνει με το επίπεδο της αλληλοεπίδρασης μεταξύ τους, με τη Rocksteady να μας παρουσιάζει από τους πιο διασκεδαστικούς διαλόγους που έχουμε δει ποτέ σε game με superheroes, συνεχίζοντας έτσι την κληρονομιά της τριλογίας του Arkham. Το δε φανταστικό voice acting αν μη τι άλλο δημιουργεί έντονα και πλούσια συναισθήματα στους gamers.

    Σε σεναριακό επίπεδο θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για αρκετές ανατροπές, ενώ στο ύφος του Kill the Justice League κυριαρχεί μια πιο «κομιξάδικη» αισθητική. Οι δε φανατικοί fans της DC αναμφίβολα θα βρουν άπειρα easter eggs από το DC Universe, τα οποία είναι διάσπαρτα στα levels του παιχνιδιού. Δεν σας κρύβουμε ότι η αφήγηση είναι τόσο καλή που σε κάνει να «δεθείς» με τους χαρακτήρες, σε σημείο που να μην θες να τελειώσει! Οι gamers σίγουρα θα αδημονούν για περισσότερο post-game content και αναμφίβολα το εξαιρετικό story-telling είναι ένας λόγος για τους fans ώστε να εξερευνήσουν τον κόσμο του Suicide Squad: Kill the Justice League.

    Shoot… kill… reload!

     To Suicide Squad: Kill the Justice League αποτελεί στη βάση του ένα open action-based third-person shooter, όπου το combat και δευτερευόντως τα platform στοιχεία αποστέλλουν τα κυρίαρχα συστατικά της δράσης. Οι 4 βασικοί χαρακτήρες είναι playable και μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ τους, έχοντας στο παλμαρέ τους μια σειρά από melee και ranged επιθέσεις, αλλά και τη δυνατότητα να προσαρμόζουν τον διαθέσιμο οπλισμό τους. Το παιχνίδι παίζεται solo (όπου οι υπόλοιποι τρεις εναπομείναντες ήρωες ελέγχονται από την A.I.), είτε σε cooperative multiplayer mode με τη συμμετοχή 4 παικτών, όπου σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα γίνονται απείρως πιο διασκεδαστικά και… ιδιαίτερα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η εναλλαγή ανάμεσα στα μέλη του Suicide Squad μπορεί να συμβεί ανά πάσα ώρα και στιγμή στο παιχνίδι. Παράλληλα, κάθε χαρακτήρας διαθέτει πρόσβαση σε τρία διαφορετικά weapon classes, ενώ κάθε ήρωας έρχεται με το δικό του ξεχωριστό set ειδικών κινήσεων. Για παράδειγμα, η Harley μπορεί να χρησιμοποιήσει το γάντζο της και ένα εναέριο drone, κάνοντας ακροβατικές κινήσεις, ο Boomerang έχει τη δυνατότητα της γρήγορης τηλεμεταφοράς, ο Kinh Shark μπορεί να πραγματοποιήσει τεράστια άλματα και να ανέβει κατακόρυφα σε μεγάλες επιφάνειες, ενώ ο Deadshot βασίζεται στο πάντοτε αξιόπιστο jetpack του. Όλες οι κινήσεις έχουν τα προτερήματά τους και μπορούν να χρησιμεύσουν σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη ελευθερία στα όπλα που μπορείτε να εξοπλίσετε τα μέλη της ομάδας σας, αλλά θα πρέπει πάντοτε να διατηρείτε μια σωστή ισορροπία.

    Στη διάρκεια του Kill the Justice League, αναμένεται να εμπλακείτε σε αμέτρητα gunfights με ορδές από generic «bullet sponge» εχθρούς, με τον ρυθμό της δράστης να είναι φρενήρης και καταιγιστικής. Σε μεγάλο ποσοστό, η επιτυχία σας έγκειται στο σωστό build-up των διαφόρων combos, αλλά και στις συντονισμένες και συγχρονισμένες κινήσεις σας, ενώ το στοιχείο της τακτικής υπάρχει στο παιχνίδι με τη μορφή της σωστής χρήσης των διαφόρων skills. Αν και το μάλλον unfriendly UI δεν βοηθάει ιδιαίτερα λόγω της κουραστικής πολυπλοκότητας του, στη διάρκεια του παιχνιδιού μπορείτε να σκάψετε… εις βάθος και να βρείτε πολλούς συνδυασμούς σε όπλα, συνδυάζοντας ειδικά skills και modifiers. Αν σας αρέσει η λεπτομέρεια και το πιο tactical παιχνίδι θα πρέπει να οπλιστείτε με μπόλικη υπομονή. Με την μάχη να είναι αρκετά έντονη σίγουρα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ορμήσετε στους εχθρούς σας. Τα combos δίνουν και παίρνουν, ενώ τα διάφορα skill upgrades σας δίνουν τη δυνατότητα να εφορμάτε με μεγαλύτερη ένταση στους αντιπάλους σας. Αναμφίβολα, εκεί που πραγματικά κερδίζει τον παίκτη το Suicide Squad: Kill the Justice League είναι στο πόσο καταιγιστική είναι η μάχη.

    Δυστυχώς, όμως αυτό δεν είναι αρκετό και θα το καταλάβετε όταν αρχίσετε και περνάτε έναν σεβαστό χρόνο μέσα στο παιχνίδι. To μεγάλό πρόβλημα του Suicide Squad έχει να κάνει με το πόσο βαρετές είναι οι περισσότερες αποστολές. Χωρίς ιδιαίτερη έμπνευση και φαντασία θα βρεθείτε σε αρκετές περιπτώσεις να επαναλαμβάνετε τα ίδια και τα ίδια, λες και είστε εγκλωβισμένοι σε ένα loop που δεν σπάει. Το ίδιο ισχύει και με τους εχθρούς που θα αντιμετωπίσετε, οι οποίοι είναι απλώς οι ίδιοι και… οι ίδιοι. Όπως αντιλαμβάνεστε και από τον τίτλο θα πρέπει να σκοτώσετε την Justice League (Ναι… όλα τα καλά παιδιά που περιλαμβάνουν στην ομάδα τους Superman, Batman, Flash και άλλους), που βρίσκεται κάτω από την επιρροή του μοχθηρού εξωγήινου Brainiac και παρόλο που κάποιοι fans θα… πονέσουν, ναι στο τέλος θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι για να φτάσετε στον Brainiac θα πρέπει να βγάλετε από τη μέση την Justice League. Έτσι λοιπόν, κάθε μέλος της Justice League είναι και ένα επικά διασκεδαστικό boss fight (κάθε ήρωας διαθέτει τις δικές του δυνάμεις και ικανότητες), όπου με την επιτυχή ολοκλήρωση του, το παιχνίδι θα σας ανταμείψει με ένα γεμάτο συγκινήσεις cinematic για τους fans της DC.

    Μέχρι εδώ όλα καλά, εκεί που μας τα χαλάει ο τίτλος της Rocksteady είναι στο γεγονός ότι το multiplayer match-making δεν λειτουργεί με έναν ισορροπημένο τρόπο ως όφειλε. Σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώσαμε ότι καλείστε να συνεργαστείτε με άλλους gamers που δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με εσάς, καθώς το matchmaking είναι random. Από τη στιγμή που θεωρητικά ένα από τα δυνατά στοιχεία του Suicide Squad: Kill the Justice League είναι το multiplayer co-op θα περιμέναμε ενδεχομένως μεγαλύτερη «φροντίδα» από την πλευρά της Rocksteady.

    Suicidal fun!

    Τα visuals είναι με μια λέξη καταπληκτικά, ενώ και το voice-acting με τις πραγματικά φανταστικές ερμηνείες καθιστούν το Kill the Justice League μια AAA παραγωγή με τα… όλα της. Συνοψίζοντας, το Kill the Justice League είναι ένα game που καταφέρνει τον στόχο του, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να προσφέρει τόνους αυθεντικής διασκέδασης, ξεχωρίζοντας παράλληλα για την σούπερ αφήγησή του! Στις 10+ ώρες που κρατάει το campaign, ο τίτλος της Rocksteady θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω, παρά το γεγονός ότι έχει ορισμένες χτυπητές αδυναμίες. Αυτό που καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει χώρος για βελτιώσεις και προσθήκες και το επόμενο χρονικό διάστημα σίγουρα οι developers του θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση (θα θέλαμε να το δούμε πως είναι ένα χρόνο από σήμερα). Απλά “must-have” για τους fans της DC!

    Ανάπτυξη: Rocksteady Studios  Έκδοση: Warner Διάθεση: CD Media

    The Good

    • Φανταστική αφήγηση – story
    • Visuals και voice-acting
    • Υψηλά production values
    • Καταιγιστική δράση

    The Bad

    • Βαρετές αποστολές και εχθροί
    • UI που δεν βοηθάει τον gamer
    • Κάκιστο και unbalanced matchmaking
    • Χρειάζεται βελτιώσεις για να φτάσει σε μια πιο “τελική” μορφή

    ΓΡΑΦΙΚΑ: 85%
    ΗΧΟΣ: 84%
    GAMEPLAY: 67%
    ΑΝΤΟΧΗ: 70%
    ΓΕΝΙΚΑ: 77% 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles