23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Συνελήφθη 17χρονος hacker για τη μεγάλη διαρροή του GTA 6

    Οι αστυνομικές αρχές του Λονδίνου ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν 17χρονο, ο οποίος φαίνεται πως συνδέεται με τις πρόσφατες διαρροές του Grand Theft Auto VI, που αναστάτωσαν τη Rockstar πριν από μερικές μέρες.

    Σύμφωνα με σχετική αναφορά του The Desk και του reporter Matthew Keys, η σύλληψη του υπόπτου hacker από την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου έγινε μετά από έρευνα του FBI και της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ο νεαρός αντιμετωπίζει μια σειρά από κατηγορίες, αφού συνδέεται με τις επιθέσεις σε δυο διαφορετικά computer systems.

    Πιστεύεται ότι ο hacker που συνελήφθη την Πέμπτη, είναι μέλος της ομάδας “Laspus$”, που έχει συνδεθεί στο παρελθόν με επιθέσεις σε «κολοσσούς» όπως οι Uber, Microsoft, Cisco, Samsung, Nvidia και Okta.

    Η ομάδα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2021, όταν χάκαρε το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας, στη συνέχεια όμως διέκοψε τις δραστηριότητές της. Μέσα στο μήνα ξεκίνησε τη δράση του εκ νέου με στόχους την Uber και Rockstar Games. Το leak του Grand Theft Auto VI, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία. Περίπου 90 video από τα πρώιμα στάδια του παιχνιδιού, τα οποία αναρτήθηκαν και εξαπλώθηκαν γρήγορα σε όλο το διαδίκτυο.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Star Citizen γιορτάζει 10 χρόνια και σπάει το φράγμα των 500 εκατ. δολαρίων!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles