20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

  Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, όλοι οι Ευρωπαίοι γίνονται Έλληνες

  Πληθαίνουν οι φωνές συμπαράστασης στους Έλληνες, έπειτα από τα συνεχιζόμενα μέτρα λιτότητας που έχουν ανακοινωθεί, αλλά και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή. Ολοένα περισσότεροι Ευρωπαίοι πολιτικοί αρθρώνουν λόγο για το μη περαιτέρω των μέτρων που μπορούν να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες, μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είναι συνεχιζόμενη η κινητοποίηση ανθρώπων, σε όλες τις γωνιές της Γηραιάς Ηπείρου που θέλουν συμβολικά να δείξουν την συμπαράστασή τους.

  Έτσι, ξεκίνησε η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τους Έλληνες με αποτέλεσμα να έχουν οργανωθεί συγκεντρώσεις σε περισσότερες από 40 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Οι κατά τόπους οργανωτές, με εφαλτήριο το internet, έχουν δημιουργήσει ξεχωριστά facebook events όπου καλούν όλους τους φίλους, γνωστούς και αλληλέγγυους που θέλουν να συμμετάσχουν.

  Η ανταπόκριση σε όλη την Ευρώπη είναι συγκινητική και σίγουρα θα έχουμε να σας μεταφέρουμε σπουδαίο φωτογραφικό υλικό από όλες τις εκδηλώσεις, στις οποίες αναμένονται να συρρεύσουν χιλιάδες.

  Για να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα των “ραντεβού” που έχουν δώσει οι Ευρωπαίοι στις πόλεις τους και να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα, μπορείτε να κάνετε click εδώ

  Το κείμενο -πρόσκληση στο οποίο ανταποκρίθηκαν οι πολίτες της Ευρώπης και όλου του κόσμου, που είχε μεταφραστεί σε άλλες 6 γλώσσες και έχει κάνει τον γύρο του Internet είναι παρακάτω.

  Όταν επιτίθενται σε ένα λαό, επιτίθενται σε όλους τους λαούς
  Στις 10 Φλεβάρη η μη εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας υιοθέτησε ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, τερατώδες και καταστροφικό, το οποίο υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο (199 βουλευτές υπέρ, 101 κατά) στις 12 Φλεβάρη.
  Με αυτό το νέο σχέδιο λιτότητας ο ελάχιστος μισθός μειώνεται κατά 22% και παγώνει για τρία χρόνια, οι συλλογικές συμβάσεις απλά καταργούνται, προβλέπονται 15.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα ενώ 150.000 θέσεις θα καταστραφούν μέσω μη ανανέωσης.
  Ο Ελληνικός λαός ξεσηκώνεται με κουράγιο ενάντια σε αυτή την πολιτική της κοινωνικής τρομοκράτησης. Εν μέσω εκκωφαντικής σιωπής των μίντια, οι διαδηλώσεις πολλαπλασιάζονται καθώς και οι γενικές απεργίες, παρ όλη την βίαια καταστολή.
  Οι Έλληνες έχουν ανάγκη από διεθνή αλληλεγγύη, στην οποία και καλούν.
  Να απαντήσουμε σε αυτό το κάλεσμα! Είμαστε όλοι Έλληνες!
  Η κινητοποίησή τους βρίσκει χτυπάει στον τοίχο μιας ευρωπαϊκής και διεθνούς δικτατορίας, αυτής των χρηματιστηριακών αγορών και της τρόικας (ΕΕ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ΔΝΤ) που επέβαλλαν στον Ελληνικό λαό τα μέτρα λιτότητας καθώς και μια μη εκλεγμένη κυβέρνηση.
  Οι Ευρωπαικές κυβερνήσεις είναι συμμέτοχες σε αυτή τη δικτατορία και εφαρμόζουν και σε άλλες χώρες πολιτικές που ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση. Η Ελλάδα δεν είναι γι’αυτούς παρά ένα εργαστήριο πριν τη γενίκευση. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα με το εγχείρημα της νέας Ευρωπαϊκής Συνθήκης, που υποχρεώνει την εισαγωγή του “χρυσού κανόνα” στα συντάγματά μας.
  Εμείς επίσης, όπως και οι Έλληνες, αρνούμαστε να θυσιάσουμε το λαό στο βωμό του χρήματος.
  Να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.
  Αφήστε το PC σας, ελάτε στην κινητοποίηση!
  Διαδήλωση αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό, Σάββατο 18 Φλεβάρη.

  Related Articles

  6 ΣΧΟΛΙΑ

  τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles