23.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Διέρρευσαν τα specs του παντοδύναμου δεκαπύρηνου Helio X30 της MediaTek (φήμες);

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε έναν καταιγισμό ειδήσεων που σχετίζονται με την κυκλοφορία νέων και πιο ισχυρών mobile chipsets. Έτσι λοιπόν μετά τα νέα Kirin, Snapdragon και Cortex-A35 chipsets , σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας ανεπιβεβαίωτα στοιχεία που αφορούν τα νέα tech specs του νέου δεκαπύρηνου chipset της MediaTek Helio X30. Εάν οι φήμες αληθεύουν το Helio X30 θα αποτελέσει μία πιο ανεπτυγμένη τεχνολογικά έκδοση του Helio X20, που αυτή τη στιγμή κάνει τα πρώτα του βήματα στον κόσμο της mobile τεχνολογίας.

    Mediatek_chip

    Σύμφωνα με τα tech specs που κυκλοφόρησαν το Helio X30 θα διαθέτει 4 πυρήνες Cortex-A72 για τα δύσκολα και απαιτητικά tasks, ενώ η maximum ταχύτητα τους θα αγγίζει τα 2.5GHz. Παράλληλα, η παντοδύναμη πρόταση της MediaTek θα διαθέτει δύο Cortex-A72 πυρήνες στα 2GHz, δύο Cortex-A53 χρονισμένους στα 1.5GHz και δύο Cortex-A35 πυρήνες που η ταχύτητα του ρολογιού τους δεν θα ξεπερνάει το 1GHz. To πολυπύρηνο αυτό SoC υπολογίζεται ότι θα υποστηρίζει μνήμη LPDDR4 RAM και δεν αποκλείεται να φέρει τον τελευταίας τεχνολογίας graphics processor της ARM, Mali-Τ880. Αναμφίβολα, οι εξελίξεις στον κόσμο των mobile chipsets θα είναι καταιγιστικές και ανυπομονούμε να δούμε τις νέες ναυαρχίδες που θα φέρουν τα νέα αυτά πανίσχυρα chipsets, τα οποία εάν κρίνουμε από την αρχιτεκτονική τους, θα κάνουν τα smartphones μας να… πετάνε!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles