18.6 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    VR headsets στον ISS: Η απάντηση της HTC στη μοναξιά των αστροναυτών

    Οι περισσότεροι VR enthusiasts αναζητούν τρόπους να αποδράσσουν από την πραγματικότητα και συχνά χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να πραγματοποιήσουν ταξίδια εκτός του πλανήτη μας. Τι συμβαίνει όμως με τους αστροναύτες που βρίσκονται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και έχουν εγκαταλείψει πράγματι τη Γη; Η απάντηση είναι ότι νιώθουν αρκετή… μοναξιά, η οποία συχνά βλάπτει την ψυχική τους υγεία.

    Για το λόγο αυτό, η HTC στέλνει VR headsets στον ISS, προκειμένου να προσφέρει στους μοναχικούς αστροναύτες μια διαφορετική δραστηριότητα που θα τους ψυχαγωγεί. Η εταιρεία, σε συνεργασία με την XRHealth και τη Nord Space, θα αποστείλει headsets HTC VIVE Focus 3 στο σταθμό ως μέρος μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας των αστροναυτών εν μέσω μεγάλων αποστολών. Τα εν λόγω gadgets είναι pre-loaded με unique software, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες ψυχικής υγείας των διαστημικών αποστολών. Επομένως δεν χρησιμοποιούνται μόνο για παιχνίδια.

    Τα headsets διαθέτουν νέα τεχνολογία παρακολούθησης κάμερας, που αναπτύχθηκε ειδικά και προσαρμόστηκε για να λειτουργεί στη μικροβαρύτητα, και αισθητήρες παρακολούθησης ματιών για την καλύτερη αξιολόγηση της κατάστασης ψυχικής υγείας των αστροναυτών. Αυτοί οι αισθητήρες συνδυάζονται με λογισμικό που προορίζεται για να «διατηρήσει την ψυχική υγεία ενώ βρίσκεται σε τροχιά».

    Διαβάστε επίσης:

    Elon Musk: Σύντομα το X θα “μεταμορφωθεί” και σε dating app (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles