Το Whatsapp ξεκίνησε τη νέα χρονιά με τη διακοπή της υποστήριξης παλαιότερων συσκευών. Η γνωστή εφαρμογή αποστολής άμεσων μηνυμάτων, που είχε εξαγοραστεί από το Facebook για 16 δισ. δολάρια, δεν μπορεί να τρέξει σε συσκευές με Android 2.2 Froyo, σε iPhone με iOS 6 καθώς και σε συσκευές με Windows Phone 7. Αν και πρόκειται για εκδόσεις οι οποίες θεωρούνται αρκετά παλαιές, όπως για παράδειγμα το Android 2.2, πολλοί ακόμη χρησιμοποιούν smartphones τα οποία δεν μπορούν να αναβαθμιστούν σε νεότερη έκδοση, ως εκ τούτου, χάνουν τη δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας του Whatsapp.
Είναι γεγονός πως το Whatsapp χρησιμοποιείται από περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες, σύμφωνα με στοιχεία του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. Η εφαρμογή είναι αρκετά δημοφιλής σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως και στην Ινδία. Στη χώρα αυτή, πάνω από 160 εκατομμύρια άνθρωποι βασίζονται στην εφαρμογή για τις επικοινωνίες τους. Πέρυσι, η εταιρεία είχε υποστηρίξει πως επρόκειτο για μια αρκετά δύσκολη απόφαση, τόνισαν όμως ότι είναι απαραίτητη καθώς δεν μπορούν να προσφέρουν το πλήθος των δυνατοτήτων που θέλουν σε αυτές τις παλαιότερες εκδόσεις.
Το Whatsapp έχει ωριμάσει με την πάροδο του χρόνου και έχει καταφέρει να προσφέρει χαρακτηριστικά που έχουν προάγει σημαντικά την επικοινωνία του χρήστη. Επιτρέπει την πραγματοποίηση ηχητικών κλήσεων αλλά και βιντεοκλήσεων, ενώ πρόσθεσε και την κρυπτογράφηση τύπου end-to-end προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια των δεδομένων.
Προφανώς, οι κατασκευαστές θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι σε κάποιον βαθμό. Η πολιτική της μη διάθεσης νέων ενημερώσεων, έπειτα από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του τρόπου ενημερώσεων του Android. Σχεδόν το 0.1% όλων των Android συσκευών, τρέχουν την έκδοση Android 2.2, αποτελεί όμως έναν σημαντικό αριθμό συσκευών. Συνολικά, ο αριθμός των ενεργών Android smartphones υπολογίζεται στο 1.4 δισεκατομμύρια, κάτι που σημαίνει, πως 1.4 εκατομμύρια συσκευές τρέχουν ακόμη Android 2.2.
Θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι το Whatsapp σταματά να υποστηρίζει και τα εξής λειτουργικά συστήματα: BlackBerry 10, Nokia S40 και Nokia Symbian S60. Προηγουμένως, η υπηρεσία σκόπευε να σταματήσει να τα υποστηρίζει στα τέλη του 2016, αλλά προσέφερε μια μικρή χρονική παράταση. Οι χρήστες όλων των προαναφερθέντων εκδόσεων θα πρέπει να αναζητήσουν μια εναλλακτική λύση, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολο.
Και αυτό γιατί το Telegram για παράδειγμα, έχει σταματήσει να υποστηρίζει την Ice Cream Sandwich, ενώ και το Facebook Messenger ακολουθεί την ίδια πολιτική. Ακολούθως, και το Skype της Microsoft έχει σταματήσει την υποστήριξη συσκευών με έκδοση παλαιότερη της 4.0.3 και των iPhones με iOS 7.
Προφανώς, η αγορά μιας νέας συσκευής είναι τελικά η καλύτερη λύση για όσους επιθυμούν συνεχίσουν τη χρήση όλων των προαναφερθέντων υπηρεσιών.
τα σχόλια είναι κλειδωμένα.