17.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Υποχρεωτική η απόδοχή των νέων Όρων Χρήσης του WhatsApp, εσείς τι θα κάνετε;

    Όπως ίσως θυμάστε, το WhatsApp ανακοίνωσε τον Ιανούαριο πως θα “αναγκάσει” τους χρήστες του να δεχθούν τους νέους Όρους Χρήσης του πολύ σύντομα. Ο λόγος της αλλαγής των Όρων είναι η ανάγκη αποδοχής τους από τους χρήστες, ώστε το Facebook να έχει πρόσβαση σε κάποια από τα δεδομένα τους. Θυμίζουμε πως το Facebook έχει εξαγοράσει το WhatsApp.

    Οι χρήστες αντέδρασαν άσχημα σε αυτή την ανακοίνωση και αρκετοί εγκατέλειψαν το WhatsApp, προς όφελος άλλων messaging apps, όπως το Telegram. Αν και τελικά ίσως… υπερβάλλουν (η εφαρμογή μοιράζεται δεδομένα με το Facebook εδώ και χρόνια και το μόνο που θα αλλάξει είναι οτι πλέον θα μοιράζεται και δεδομένα συναλλαγών-πληρωμών του χρήστη), το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Και μπροστά στο φόβο των απώλειας ακόμα περισσότερων χρηστών, το WhatsApp άλλαξε την καταληκτική ημερομηνία αποδοχής των Όρων, από τις 8 Φεβρουαρίου στις 15 Μαϊου.

    Τι θα συμβεί, λοιπόν, στους χρήστες που δεν θέλουν να δεχθούν τους νέους Όρους; Η απάντηση ήρθε από την ίδια την εταιρεία. Στην περίπτωση αυτή, λοιπόν, για μερικές εβδομάδες μετά την 15η Μαϊου θα μπορείτε να λαμβάνετε κλήσεις και ειδοποιήσεις, αλλά όχι να διαβάζετε και να στέλνετε μηνύματα μέσω του WhatsApp. Δεν ξέρουμε πόσες θα είναι αυτές οι “εβδομάδες”, ούτε τι θα συμβεί μετά το πέρας τους. Το WhatsApp έχει και μια πολιτική αυτόματης διαγραφής λογαριασμών που είναι ανενεργοί για πάνω από 120 ημέρες, οπότε ίσως αυτό παίξει το ρόλο του.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles