16.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Η ΑΙ διαδέχεται τον James Earl Jones στο ρόλο του Darth Vader

    O James Earl Jones έχει γράψει τη δική του ιστορία, αφού η φωνή του ταυτίστηκε με αυτή του Darth Vader από την αρχή του Star Wars. Τώρα έγινε γνωστό ότι ο ηθοποιός συμφώνησε να επιτρέψει στην ουκρανική startup Respeecher να χρησιμοποιήσει τεχνολογία ΑΙ, προκειμένου να αναδημιουργήσει τον ήχο της φωνής του για τη γνωστή σειρά του Disney Plus Obi-Wan Kenobi.

    Για να το πετύχει αυτό, η Respeecher χρησιμοποιεί sound bites ώστε να «κλωνοποιήσει» τη φωνή του ηθοποιού. Με αυτό τον τρόπο θα είναι δυνατό να ηχογραφηθούν νέες ατάκες χωρίς την παρουσία του. Ο Jones έδωσε την άδεια στη Lucasfilm να χρησιμοποιήσει φωνή ΑΙ και η Respeecher ανέλαβε το έργο να κάνει το Vader στο Obi-Wan Kenobi να ακούγεται όπως ο Jones 45 χρόνια πριν.

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Respeecher εργάζεται μαζί με τη Lucasfilms, αφού η εταιρεία είχε επεξεργαστεί και τη φωνή του νεαρού Luke Skywalker στη σειρά The Mandalorian του Disney Plus και στο The Book of Boba Fett. Σε δελτίο τύπου η Respeecher εξήγησε ότι για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα χρησιμοποιεί ραδιοφωνικές εκπομπές, συνεντεύξεις κ.λ. από παλιά, τα οποία υποβάλλονται ψηφιακή επεξεργασία.

    Διαβάστε επίσης:

    Το καλοκαίρι του 2023 η 3η σεζόν του The Witcher! Πότε θα δούμε το spin-off;

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles