17.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    IFA 2017: Όλες οι μεγάλες ανακοινώσεις που περιμένουμε στην έκθεση του Βερολίνου

    Η IFA είναι από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εκθέσεις της χρονιάς, έτσι οι επόμενες ώρες και μέρες θα είναι γεμάτες τεχνολογία και πολλές παρουσιάσεις. Το digitallife.gr με μία μεγάλη ομάδα συντακτών θα καλύψει την έκθεση και θα σας δώσει «από πρώτο χέρι» τις πληροφορίες. Τι γνωρίζουμε όμως από πριν;

    ifa-berlin

    Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές Android θα δώσουν και φέτος το «παρών» στην IFA 2017, χωρίς βέβαια να αναμένουμε τεράστιες ανακοινώσεις στο χώρο των smartphones, όπου ξεχωρίζει η παρουσίαση του LG V30.

    Ας δούμε τις σημαντικές εταιρείες και τις αναμενόμενες ανακοινώσεις τους ξεχωριστά.

    LG

    v30-leak

    To LG V30, το οποίο θα ανακοινωθεί σε ειδικό event στις 31 Αυγούστου, αναμένεται να αποτελέσει το απόλυτο highlight της IFA 2017, τουλάχιστον στο χώρο των smartphones, μία συσκευή για την οποία η κορεατική εταιρεία  έχει φροντίσει να μας προϊδεάσει με πολλά teasers, αλλά και ανακοινώσεις χαρακτηριστικών. Πρόκειται για το διάδοχο του V20, που όμως αλλάζει μορφή και, ουσιαστικά, δανείζεται στοιχεία και από το G6, δημιουργώντας μία ισχυρή πρόταση – πραγματική ναυαρχίδα.

    Έχουμε ήδη γράψει ότι θα είναι το πρώτο smartphone της αγοράς με διάφραγμα f/1.6, ενώ έχουμε γνωρίσει και το ενημερωμένο UX 6.0 και το Floating Bar (που αντικαθιστά τη secondary screen). Και, πέραν από την επίσημη ενημέρωση, χάρη στα leaks βέβαια, ξέρουμε ακριβώς πώς θα είναι η συσκευή.

    Samsung

    Galaxy-Note8

    Η Samsung ετοιμάζει διαφορετικού τύπου ανακοινώσεις, καθώς ήδη μας έχει παρουσιάσει τη σημαντική συσκευή της για τη σεζόν, το Galaxy Note 8, πριν λίγες ημέρες στη Νέα Υόρκη. Φυσικά, το Note 8 θα βρίσκεται στη γερμανική έκθεση για την πρώτη μας επαφή μαζί του και τα hands-on μας.

    gear-fit-2-pro

    Όσον αφορά τώρα νέες παρουσιάσεις, ίσως δούμε το διάδοχο του Gear Fit 2, δηλαδή το Gear Fit 2 Pro, αλλά και το Gear Sport, μία νέα πρόταση ιδανική για κολύμβηση.

    Είναι πιθανό να δούμε, τέλος, και κάποιες άλλες μικρότερες ανακοινώσεις από την κορεατική εταιρεία, περιλαμβάνοντας VR applications για το Gear VR και ίσως mid-range προτάσεις από τις σειρές «J» και «A».

    Sony

    Sony-Xperia-XZ1

    Η Sony πάντα έχει να μας πει κάτι ενδιαφέρον στην IFA και η φετινή χρονιά δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Στη συνέντευξη τύπου της εταιρείας που διοργανώνεται στις 31 Αυγούστου περιμένουμε να δούμε δύο σημαντικές νέες συσκευές, τα Xperia XZ1 και Xperia XZ1 Compact. Το πρώτο θα αποτελέσει ουσιαστικά το διάδοχο του XZ, ενώ το δεύτερο θα είναι μία πιο οικονομική «compact» εκδοχή του. Φυσικά, η εταιρεία δίνει πάντα έμφαση στο κομμάτι της φωτογραφίας, όπου αναμένουμε βελτιώσεις στη MotionEye τεχνολογία, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία ότι τα νέα Xperia θα είναι τα πρώτα smartphones της αγοράς που θα κυκλοφορήσουν με τη νέα έκδοση Android Oreo. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία για την ιαπωνική εταιρεία.

    Huawei

    huawei-ai

    Και η Huawei τα τελευταία χρόνια κρατάει τις mid-range ανακοινώσεις της για την IFA. Η εταιρεία μας έχει ήδη ενημερώσει ότι θα γνωρίσουμε το Mate 10 σε ξεχωριστό event τον Οκτώβριο, επομένως θα δούμε διαφορετικού τύπου ανακοινώσεις. Το teaser της εταιρείας είχε αναφορές στο AI (τεχνητή νοημοσύνη), ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα δούμε την ευρωπαϊκή διαθεσιμότητα των Nova 2 και Nova 2 Plus τα οποία ανακοινώθηκαν νωρίτερα για την κινεζική αγορά.

    Lenovo/Motorola

    moto-x4

    Η Motorola έχει παρουσιάσει ήδη αρκετές συσκευές μέσα στο 2017, όμως ίσως δούμε μία ακόμη: το Moto X4. Αν και όλοι πίστεψαν ότι η σειρά «X» θα σταματήσει να υφίσταται στην εποχή των Moto Z, φαίνεται ότι ανανεώνεται, δίνοντάς της το χαρακτήρα των «affordable flagships» συσκευών. Το Moto X4 αναμένεται να διαθέτει, σύμφωνα με τις έως τώρα διαρροές, οθόνη 5,2 ιντσών, οκταπύρηνο επεξεργαστή στα 2.2GHz, 3 ή 4GB RAM και μπαταρία 3.000mAh.

    Φυσικά, αναμένουμε και τις προτάσεις της Lenovo στο χώρο των convertible συσκευών (πέρυσι, είχαμε ξεχωρίσει τα το Lenovo Yoga Book).

    Alcatel

    Alcatel-Idol-5

    Σημαντικές παρουσιάσεις θα έχει στην IFA και η Alcatel. Ήδη έχει διαρρεύσει το νέο Idol 5,  μία συσκευή με οθόνη 5,2 ιντσών ανάλυσης Full HD, τον επεξεργαστή MT6735 της MediaTek, fingerprint scanner και μπαταρία χωρητικότητας 2.800mAh.

    Άλλες εταιρείες

    Παρουσιάσεις θα έχουμε μεταξύ άλλων από εταιρείες όπως η Acer, η Asus, η Dell, η Neffos, αλλά και η Wiko. Η BlackBerry Mobile μας έχει προετοιμάσει για την επόμενη version του KEYone, με το teaser μίας black έκδοσης της συσκευής (ήδη έχει παρουσιάσει στην Ινδία το BlackBerry KEYone Limited Edition Black), ενώ, τέλος, και η ZTE αναμένεται να ανανεώσει τις Axon flagships της.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles