16.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft: Τέλος εποχής για το Xbox One

    Σχεδόν 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία των Xbox Series X/S, η Microsoft ανακοίνωσε ότι σταματά να αναπτύσσει παιχνίδια για την παλαιότερη κονσόλα της, το Xbox One. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τίτλους προηγούμενης γενιάς, όπως τα Minecraft και Halo Infinite, οι ομάδες των Xbox Game Studios δε θα εργάζονται πάνω σε νέους τίτλους για την παλαιότερη κονσόλα.

    Αυτή η κίνηση έπρεπε να συμβεί κάποια στιγμή για να αποφευχθεί η παρεμπόδιση των νεότερων και πιο περίπλοκων παιχνιδιών από τους περιορισμούς που συνοδεύουν το δεκαετές πλέον Xbox One. Ωστόσο, θα είναι δυνατό για όσους δε θέλουν να εγκαταλείψουν την παλιά τους κονσόλα να παίξουν τίτλους Series X/S, όπως το Starfield και το Forza Motorsport, μέσω του Xbox Cloud Gaming. «Έτσι θα διατηρήσουμε την υποστήριξη», δήλωσε ο επικεφαλής των Xbox Game Studios, Matt Booty.

    Τα νέα έρχονται στον απόηχο μιας ισχυρής παρουσίας για το Xbox στο μεγάλο ετήσιο showcase του περασμένου Σαββατοκύριακου. Η εταιρεία ανακοίνωσε νέους τίτλους, ενώ παρείχε μια φρέσκια ματιά σε παιχνίδια όπως το Fable, το Avowed και το Senua’s Saga: Hellblade II.

    Η απομάκρυνση από το Xbox One θα απελευθερώσει τις ομάδες της Microsoft από τα “δεσμά” της προηγούμενης γενιάς. Ωστόσο, ορισμένοι προγραμματιστές τρίτων έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι το Xbox Series S, το οποίο είναι λιγότερο ισχυρό από το Series X, τους κρατά πίσω.

    Διαβάστε επίσης:

    Lies of P: Νέο 9λεπτο gameplay trailer για το πολυσυζητημένο action RPG

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles