20.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Οριστικό “αντίο” στην Κίνα από τη Yahoo

    Όπως όλα δείχνουν, η Κίνα δεν αποτελεί ιδιαίτερα πρόσφορο “έδαφος” για τις εταιρείες που σχετίζονται με το διαδίκτυο, καθώς, η μία μετά την άλλη, αρχίζουν να εγκαταλείπουν τη συγκεκριμένη αγορά. Πριν λίγο καιρό είδαμε τη Microsoft να «βγάζει από την πρίζα» το Linkedin στη χώρα, κάνοντας λόγο για ένα «περιβάλλον με πολλές προκλήσεις και μεγαλύτερες απαιτήσεις συμμόρφωσης».

    Στον ίδιο δρόμο βάδισε και η Yahoo. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταματά να επιτρέπει την πρόσβαση στις υπηρεσίες της από την ηπειρωτική Κίνα «αναγνωρίζοντας το ολοένα και πιο δύσκολο επιχειρηματικό και νομικό περιβάλλον».

    Η αποχώρησή της Yahoo σημειώνεται σε μια περίοδο που το Πεκίνο επιβάλλει νέους περιορισμούς στις εταιρείες του Διαδικτύου. Αφορούν από το περιεχόμενο έως τα προσωπικά δεδομένα των πελατών. Υιοθετεί επίσης παράλληλα νέους νόμους. Πριν λίγες μέρες τέθηκε σε ισχύ ο νέος νόμος για την Προστασία Προσωπικών Πληροφοριών. Στόχο έχει την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

    Η Yahoo σταμάτησε να παρέχει περιεχόμενο για χρήστες στην ηπειρωτική Κίνα από την 1η Νοεμβρίου. Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της. Kατευθύνει τους χρήστες των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων Yahoo και AOL σε άλλους συνδέσμους. Κινεζικά μέσα ενημέρωσης έκαναν γνωστή την κίνηση της Yahoo.

    Σύμφωνα με την εταιρεία:

    «Σε αναγνώριση του ολοένα και πιο δύσκολου επιχειρηματικού και νομικού περιβάλλοντος στην Κίνα, η σειρά υπηρεσιών της Yahoo δεν θα είναι πλέον προσβάσιμη από την ηπειρωτική Κίνα από την 1η Νοεμβρίου». Αυτό ανέφερε εκπρόσωπος της Yahoo σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Reuters. «Η Yahoo παραμένει δεσμευμένη στα δικαιώματα των χρηστών και σε ένα ελεύθερο και ανοικτό διαδίκτυο. Ευχαριστούμε τους χρήστες μας για τη στήριξή τους».

    Διαβάστε επίσης: “Παρελθόν” το σύστημα αναγνώρισης προσώπου στο Facebook (digitallife.gr)

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles