16.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Το Pokemon Go περνάει σε νέα εποχή και προσπαθεί να αναπροσαρμοστεί λόγω Κορονοϊού!

    Το μεγάλο hit στον κόσμο του mobile gaming για το 2016 ήταν αδιαμφισβήτητα το Pokemon Go! Ένα game που πραγματικά προκάλεσε πάταγο όταν κυκλοφόρησε και έμελλε να αποτελέσει κοινωνικό και gaming “φαινόμενο”. Ως γνωστόν το Pokemon Go αποτέλεσε το mobile game, το οποίο μας σήκωσε όλους από τους καναπέδες κι έκανε τους gamers, την φυλή που δεν λέει να σηκωθεί από την καρέκλα, να τρέχουν σε πόλεις, βουνά και λαγκάδια με στόχο να ανακαλύψουν και να πιάσουν νέα Pokemon ή Poke Balls.

    Και σίγουρα ύστερα από περίπου 4 χρόνια από το release του, το game της Niantic Labs να μην είναι στις «δόξες» του, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί ακόμη φανατικοί παίκτες που εξακολουθούν να το στηρίζουν (χαρακτηριστικότερο παράδειγμα dedication και βλακείας ο Ιταλός που αψήφησε τα περιοριστικά μέτρα για τον Κορονοϊό για να κυνηγήσει τα αγαπημένα του Pokémon). Παρόλα αυτά, η ραγδαία εξάπλωση του COVID-19 και τα μέτρα που έφερε (όπως το μένουμε σπίτι και η απαγόρευση κυκλοφορίας) ανάγκασε τους υπευθύνους της Niantic να σκεφτούν νέους τρόπους, έτσι ώστε το παιχνίδι τους να είναι playable και από το σπίτι. Για αυτό και πριν από μερικές ημέρες αποφασίστηκε από τους δημιουργούς του γνωστού παιχνιδιού να προστεθεί ένα 30 pack incense (ένα από τα items του παιχνιδιού που ουσιαστικά προσελκύει σαν το μαγνήτη τα Pokémon στην τοποθεσία σου), με κόστος μόλις ένα PokeCoin. Με αυτό τον τρόπο, η Niantic έδωσε τη δυνατότητα σε αρκετούς gamers να μην χρειάζεται να μετακινηθούν για να βρεθούν κοντά στα Pokémon, καθώς έρχονται αυτά σε εκείνους.

    Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε η συγκεκριμένη κίνηση δεν ήταν αρκετή, καθώς τώρα οι παίκτες αντιμετωπίζουν ένα άλλο πρόβλημα που έχει να κάνει με την έλλειψη Poke Balls, οι οποίες μπορούν να βρεθούν μόνο σε Pokestops. Έτσι λοιπόν οι developers είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν μια άλλη λύση, γιατί και πάλι το παιχνίδι καθίσταται unplayable από το σπίτι. Ενδεχομένως η Niantic θα πρέπει να κυκλοφορήσει το «Pokemon Go Menoume Spiti Edition», γιατί έτσι όπως πάνε τα πράγματα πολύ δύσκολα ο γνωστός τίτλος θα μπορέσει να διατηρηθεί με την υπάρχουσα μορφή του.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles