17.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Ένας 11χρονος “έβαλε τα γυαλιά” στην ασφάλεια των αεροδρομίων

    Όσοι ταξιδεύετε με αεροπλάνο τα τελευταία … 15 χρόνια, έχετε παρατηρήσει πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στην ασφάλεια των αεροδρομίων μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ. Και όσο περνούν τα χρόνια, οι πολιτικές ασφαλείας γίνονται ακόμα περισσότερο αυστηρές, σε σημείο παράνοιας κάποιες φορές.

    Να, όμως, που ένας 11χρονος στο Μάντσεστερ, απέδειξε πως οι υπεύθυνοι ασφαλείας, τουλάχιστον του συγκεκριμένου αεροδρομίου, μπορούν να σκίσουν τα διπλώματά τους και να πάνε… σπίτι τους.

    Ο 11χρονος αποφάσισε πριν λίγες μέρες, όταν βρισκόταν στο αεροδρόμιο της πόλης, πως τα ψώνια με τη μαμά του ήταν βαρετά. Έτσι αποφάσισε να το σκάσει. Όχι όμως προς την παιδική χαρά που θα πήγαιναν άλλα παιδάκια. Ήθελε κάτι πιο ενδιαφέρον. Έτσι, αποφάσισε να επιβιβαστεί στην πρώτη διαθέσιμη πτήση που τύγχανε να πηγαίνει… στη Ρώμη. Πώς τα κατάφερε όμως να μπει σε διεθνή πτήση ο μικρός, χωρίς διαβατήριο και χωρίς κάρτα επιβίβασης;

    «Ο Liam ανακατεύτηκε με τα παιδιά μίας άλλη οικογένειας, χωρίς διαβατήριο και χωρίς boarding pass, ξεγελώντας το πλήρωμα εδάφους ότι ήταν μέλος της ομάδας. Έτσι κατάφερε να περάσει από τον έλεγχο και με τον ίδιο τρόπο κατόρθωσε να μπει στο αεροπλάνο».

    Συμπέρασμα; Οι άνθρωποι του αεροδρομίου είναι τόσο απασχολημένοι να ψάχνουν για βόμβες, νυχοκόπτες και ύποπτα υγρά άνω των 100ml και η ασφάλεια εξαρτάται τόσο από τις μηχανές που ξεχνούν κάτι σημαντικό: τον ανθρώπινο παράγοντα. Και όσο υπεισέρχεται ο ανθρώπινος παράγοντας, καμία ασφάλεια δεν θα είναι… απόλυτη.

    Για την ιστορία του πράγματος; Ο μικρός Liam έφτασε στη Ρώμη καθώς, το προσωπικό του αεροπλάνου, δεν μέτρησε σωστά τα «κεφάλια» ούτε πριν την απογείωση και κανείς δεν τον ρώτησε που είναι η κάρτα επιβίβασής του. Το πήραν είδηση μόνο όταν ο ίδιος, ατάραχος, είπε σε έναν συνεπιβάτη του ότι το είχε σκάσει από το σπίτι. Τότε μόνο ειδοποίησε το αεροδρόμιο ο πιλότος της πτήσης προς Ρώμη πως είχε έναν… λαθρεπιβάτη. Έτσι έμαθε και η ανήσυχη μητέρα του ότι ο μονάκριβός της θα προσγειωνόταν στο Fiumicino. Το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας δεν άφησε τον Liam να αποβιβαστεί βέβαια. Απάντησαν στις απορίες των ελεγκτών ασφαλείας στη Ρώμη και τον επέστρεψαν στην μαμά του που βρισκόταν 1700 χιλιόμετρα μακριά.

    Πηγή: MEN via TechDirt

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles