17.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Ανεβαίνουν οι ταμπλέτες, “πέφτει” το… iPad

    H Apple συνεχίζει να κυριαρχεί στην αγορά των tablets, φαίνεται όμως ότι ο… Android ανταγωνισμός συνεχώς αυξάνεται. Και πού να μπουν και τα Windows 8 στο “παιχνίδι”!


    Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC, η εταιρεία του Cupertino έχει πλέον μερίδιο αγοράς 50,4% στην αγορά των tablets, έναντι 59,7% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, παρά την αύξηση των αποστολών της στην αγορά τον τελευταίο χρόνο κατά 26,1%.

    Η απώλεια μεριδίου για την Apple οφείλεται στην πολύ καλή πορεία των Samsung, Amazon και Asus (θυμίζουμε ότι η τελευταία έχει κατασκευάσει το Nexus 7 της Google) οι οποίες είχαν αύξηση κατά 252,9%!

    Η Samsung βρίσκεται στη δεύτερη θέση της αγοράς με ποσοστό 18,4%, έχοντας εντυπωσιακή αύξηση των αποστολών της κατά 325% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Δεδομένου ότι, αυτή την εποχή, κυκλοφορεί και το Nexus 10, μία συνεργασία της εταιρείας με την Google, το μερίδιό της αναμένεται να αυξηθεί, μάλιστα, ακόμη περισσότερο.

    Το σύνολο της αγοράς των tablets αυξήθηκε, πάντως, κατά 49,5& κατά το τελευταίο έτος, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα ότι ολοένα και περισσότεροι προτιμούν τη λύση της ταμπλέτας για τις καθημερινές τους “τεχνολογικές” ανάγκες.

    Σε κάθε περίπτωση, η κυκλοφορία των Windows 8 tablets, με προεξάρχον μοντέλο το Microsoft Surface RT που ήδη ξεκίνησε να διατίθεται, αναμένεται να αλλάξει και πάλι σημαντικά τις ισορροπίες στην αγορά. Αναμένουμε τις εξελίξεις…

    Πηγή: ZDNetΦωτό: Inquisitr

    Related Articles

    14 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles