21.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Apple: Μεγαλύτερα έσοδα στην αγορά των smartphones που οφείλεται στη δυναμική του brand

    Οι συσκευές της Apple συνήθως κοστίζουν περισσότερα χρήματα από αυτές των άλλων εταιρειών. Το καταναλωτικό κοινό όμως πιστεύει ότι τα προϊόντα της αξίζουν το αντίτιμο και τα αγοράζει χωρίς δισταγμό. Μια πρόσφατη έρευνα της Counterpoint μάλιστα φανερώνει ότι στην Apple κατέληξε περισσότερο από το 75% των παγκόσμιων εσόδων το δεύτερο τρίμηνο του 2021 από τα smartphones, παρόλο που δεν έχει διαθέσει τις περισσότερες συσκευές στην αγορά.

    Πιο αναλυτικά, η Apple δεν είναι η Νο1 εταιρεία όσον αφορά τις πωλήσεις των περισσότερων συσκευών στον κόσμο. Αυτή είναι η Samsung. Παρόλα αυτά, κατάφερε να συγκεντρώσει το 75% των κερδών της smartphone αγοράς και το 40% των εσόδων της, παρόλο που τα iPhone αντιστοιχούν μόλις στο 13% των πωλήσεων.

    Το γεγονός αυτό, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, οφείλεται στη δύναμη που έχει το brand της εταιρείας, το οποίο οδηγεί τους καταναλωτές στο να συνεχίσουν να αγοράζουν τις συσκευές της, παρά το μεγάλο ανταγωνισμό που επικρατεί στην κατηγορία. Όμως, τα στοιχεία της Counterpoint δείχνουν και μια μικρή πτώση στα έσοδα σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2020 που κατείχε το 50% έναντι του σημερινού 40%.

    Διαβάστε όλη την έρευνα εδώ

    Διαβάστε επίσης: Νέα iPhone 13 & 13 Pro: Ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ! (digitallife.gr)

     

     

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles