22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Apple Vision Pro: Οι αναλυτές «προβλέπουν» προβλήματα στην παραγωγή λόγω ελλείψεων στο… hardware!

    To Apple Vision Pro δεν χωράει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα state-of-the art gadget, το οποίο όπως ήδη θα γνωρίζετε ενσωματώνει την «αφρόκρεμα» της τεχνολογίας σε hardware parts και ειδικούς σένσορες. Με δεκάδες τεχνολογικές πατέντες, το Mixed Reality headset της Apple σίγουρα απαιτεί μπόλικο effort και πάρα πολλά διαφορετικά hardware parts για να δημιουργηθεί. Αυτό το γεγονός θεωρεί ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo ότι πρόκειται να προκαλέσει μεγάλο ζήτημα σε ότι έχει να κάνει με την παραγωγή του νέου headset.

    Όπως τόνισε ο Ming-Chi Kuo, το μεγαλύτερο εμπόδιο για το Apple Vision Pro θα είναι οι ελλείψεις σε hardware. Όπως τόνισε είναι ελάχιστοι οι βασικοί προμηθευτές που κατάφεραν να προμηθεύσουν την Apple σχεδόν το μισό σε hardware parts που απαιτούνται για την κατασκευή του Apple Vision Pro. Σύμφωνα λοιπόν με τις προβλέψεις του, μόλις 400.000 με 600.000 Vision Pro Θα είναι διαθέσιμα στο launch  μέσα στο 2024. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Apple να «πιάσει» τον στόχο του 1 εκατομμυρίου Apple Vision Pro. Μάλιστα, όπως λέγεται η κατάσταση που διαμορφώνεται ώθησε τους υπευθύνους της Apple να επανεξετάσουν την ανάπτυξη και κυκλοφορία ενός δεύτερου πιο προσιτού οικονομικά Apple Vision Pro, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο 2025.

    Η δε πρόβλεψη του Ming-Chi Kuo για το εάν θα «πετύχει» εμπορικά το Apple Vision Pro είναι ότι θα χρειαστεί μπόλικη προσπάθεια από την πλευρά της Apple για να μπορέσει κάποια στιγμή ένα headset όπως το Vision Pro να γίνει ένα mainstream προϊόν.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles