17.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    ChatGPT: Δωρεάν οι φωνητικές συνομιλίες για όλους τους χρήστες

    Μετά τις απανωτές εξελίξεις από το μέτωπο της OpenAI και τις ανατροπές που σημειώθηκαν αναφορικά με την απόλυση του Sam Altman τις τελευταίες μέρες, ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε με τα νέα που αφορούν το δημοφιλές chatbot ChatGPT.

    Αν θυμάστε, η εταιρεία παρουσίασε πριν μερικούς μήνες τη δυνατότητα φωνητικών συνομιλιών με το ChatGPT για Android και iOS, δίνοντας στους χρήστες την ευκαιρία να προχωρούν σε κανονικό διάλογο με το chatbot, προκειμένου να πάρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται. Το χαρακτηριστικό αυτό ήταν μεν εντυπωσιακό αλλά απευθυνόταν μόνο στους συνδρομητές των πακέτων Plus και Enterprise, ερχόταν επομένως επί πληρωμή. Τις τελευταίες ώρες όμως, ο co-founder της εταιρείας Greg Brockman ανακοίνωσε στο Χ ότι θα μπορούν να συνομιλήσουν όλοι οι χρήστες με το ChatGPT στο κινητό τους. Δηλαδή, η δυνατότητα γίνεται πια δωρεάν.

    Όταν η εταιρεία σύστησε για πρώτη φορά τις φωνητικές συνομιλίες, παραδέχτηκε ότι η δυνατότητα δημιουργίας «ρεαλιστικών συνθετικών φωνών από λίγα δευτερόλεπτα πραγματικής ομιλίας» παρουσιάζει νέους κινδύνους. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να επιτρέψει σε ηθοποιούς να υποδύονται δημόσια πρόσωπα ή οποιονδήποτε θέλουν. Ως αποτέλεσμα, αποφάσισε ότι η φωνητική λειτουργία του ChatGPT θα επικεντρωθεί σε συνομιλίες. Η OpenAI συνεργάστηκε με ηθοποιούς για να δημιουργήσει τη δυνατότητα και προσφέρει πέντε διαφορετικές φωνές για να διαλέξετε.

    Διαβάστε επίσης:

    Creative: BLACK FRIDAY με ασυναγώνιστες προσφορές! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles