18.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Cynk. Εταιρεία με social network “φάντασμα”, έναν υπάλληλο και μηδενικά έσοδα αποτιμάται στα 4 δισ. δολάρια!

    Η Cynk, μία εταιρεία με μηδενικά έσοδα και μόλις έναν υπάλληλο (!), η οποία, μάλιστα, έχει δημιουργήσει ένα social network που ωστόσο δε διαθέτει… κανέναν απολύτως χρήστη, έχει αναστατώσει τις τελευταίες μέρες την Wall Street, μετά την εκτίναξη της μετοχής της κατά 23.000%, η οποία της δίνει κεφαλαιοποίηση που υπολογίζεται αυτή τη στιγμή πως ξεπερνάει τα 4 δισ. δολάρια!

    share_Price_increase_contentfullwidth

    Η εταιρεία, με έδρα τη Nevada και ένα γραφείο στην… Belize με έναν μόλις υπάλληλο, προκάλεσε “πανικό” στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τελικό αποτέλεσμα την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της έως τις 24 Ιουλίου, καθώς η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκρινε ότι κάτι τέτοιο ήταν απαραίτητο “για το δημόσιο συμφέρον και την προστασία των επενδυτών”.

    Η εκτόξευση της τιμής της μετοχής της Cynk (που είχε αξία 6 σεντς μέχρι πριν έναν περίπου μήνα, αλλά έφτασε στα 13.90 δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα) αποτιμά πλέον την αξία του συνόλου των μετοχών της εταιρείας στα 4 δισ. δολάρια!

    Όσο για το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται η Cynk, όπως διαβάζουμε στο site της, introbiz.com παρουσιάζεται ως ένα marketplace όπου οι χρήστες “μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν τη δυνατότητα να συνδέονται μέσω κοινωνικής δικτύωσης με άτομα όπως celebrities, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ταλαντούχους επαγγελματίες από το χώρο του IT’.

    Μπορεί να βρισκόμαστε πλέον στο 2014, όπως, ωστόσο, σχολιάζουν στο Wired, “η χρηματιστηριακή αγορά ελκύει την ανθρώπινη βλακεία όπως μία μαύρη τρύπα απορροφά το φως των αστεριών”, με την Cynk να μας γυρίζει πίσω στις εποχές της “φούσκας των dotcom” στα τέλη του 20ου αιώνα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles