18.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Επέστρεψε στη Γη η διαστημική κάψουλα Starliner της Boeing

    Eπέστρεψε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) η μη επανδρωμένη διαστημική κάψουλα Starliner της Boeing Co, ολοκληρώνοντας με επιτυχία μία δοκιμαστική πτήση καθοριστικής σημασίας για τη NASA.

    Πιο αναλυτικά, σε λιγότερο από μια εβδομάδα από την εκτόξευσή της, η διαστημική κάψουλα CST-100 Starliner εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα, πριν από την επιβραδυνόμενη κάθοδό της, με τη βοήθεια αλεξιπτώτου και την προσεδάφιση της στο πεδίο διαστημικών προσεδαφίσεων Χουάιτ Σαντς στο Νέο Μεξικό. Το ταξίδι της επιστροφής από τον ISS είχε διάρκεια σχεδόν πέντε ωρών, καθώς βρίσκεται σε τροχιά 402 χιλιομέτρων πάνω από τη γη, ενώ αποτέλεσε το τελευταίο σκέλος της δοκιμαστικής πτήσης που η Boeing είχε προσπαθήσει για πρώτη φορά το 2019, αλλά δεν είχε κατορθώσει να την ολοκληρώσει μετά από διαδοχικές αστοχίες του λογισμικού του σκάφους.

    Η επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση οδηγεί τη διαστημική κάψουλα Starliner, που στιγματίστηκε από χρονικές καθυστερήσεις και μηχανολογικές αστοχίες, ένα βήμα πιο κοντά στη παροχή προς τη NASA μιας δεύτερης αξιόπιστης λύσης για τη μεταφορά αστροναυτών προς και από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αυτή την περίοδο στον ISS βρίσκεται ένα διαστημικό πλήρωμα που αποτελείται από τρεις Αμερικανούς αστροναύτες της NASA, ένα Ιταλό αστροναύτη από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, αλλά και τρεις Ρώσους κοσμοναύτες.

    Διαβάστε επίσης:

    Με στελέχη της Google και της Meta συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles