23.6 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

  Έρευνα της devolo για την τηλεργασία: το WiFi εξίσου σημαντικό στο σπίτι, όπως το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα

  Το 78,9% των εργαζομένων με τηλεργασία θεωρούν το WiFi εξίσου σημαντικό στο σπίτι τους όπως το νερό, το ρεύμα και την θέρμανση, τοποθετώντας το στην ουσία στην ίδια θέση με τις 3 από τις βασικότερες ανάγκες ενός σπιτιού. Την ίδια ώρα το 77,1% των εργαζομένων με τηλεργασία, δηλώνουν ότι αντιμετώπισαν προβλήματα στο WiFi κυρίως κατά την διάρκεια βιντεοκλήσεων και τηλεδιασκέψεων

  Τα πιο πάνω ευρήματα προκύπτουν από σχετική έρευνα που διεξήγαγε η devolo Greece, όπου επαγγελματίες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την τηλεργασία. Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου του 2021, περίοδος κατά την οποία ήταν ακόμα σε λειτουργία η τηλεργασία σε πολλές εταιρείες. Σκοπός της συγκεκριμένης έρευνας – η δομή της οποίας ήταν ανώνυμη ώστε να διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων- ήταν η αποτύπωση της ως τώρα πορείας της τηλεργασία αλλά και το τι πρέπει να γίνει ώστε αυτή να βελτιωθεί στο μέλλον.

  Το 77% των τηλεργαζομένων έχουν προβλήματα στο WiFi

  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 77,1% των εργαζομένων αντιμετώπισαν προβλήματα στο WiFi κυρίως κατά την διάρκεια βιντεοκλήσεων και τηλεδιασκέψεων. Είναι γεγονός, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της τηλεργασίας βασίζεται στις τηλεδιασκέψεις.

  Επίσης, 63,2% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με το WiFi καθημερινά (18,4%), κάθε βδομάδα (21,1%) ή και κάθε μήνα (23,7). Συμπεραίνουμε έτσι, ότι το lockdown και κατ’ επέκταση η τηλεργασία έχει αυξήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με την σύνδεσή τους καθώς ένα τεράστιο ποσοστό έχει μετατρέψει το σπίτι σε ψηφιακό χώρο εργασίας, ενώ όταν πρόκειται για οικογένειες με παιδιά το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο.

  Παρόλα αυτά θετικό είναι το γεγονός, ότι το 73% των ερωτηθέντων έχουν επίγνωση των προβλημάτων σύνδεσης που αντιμετωπίζουν. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό καθώς αποδεικνύει την εξοικείωση των ανθρώπων με την τεχνολογία, αλλά δίνει και τη δυνατότητα στους τηλεργαζομένους να έχουν μια καλύτερη εικόνα για το ποια θα είναι η κατάλληλη λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο WiFi που αντιμετωπίζουν.

  Το WiFi εξίσου σημαντικό στο σπίτι όπως π.χ. το νερό, το ρεύμα

  Εντυπωσιακό ήταν και το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας, το 78,9% των εργαζομένων απάντησαν ότι θεωρούν το WiFi εξίσου σημαντικό στο σπίτι τους όπως το νερό, το ρεύμα και την θέρμανση. Τοποθετώντας, το WiFi στην ίδια θέση με τις 3 από τις βασικότερες ανάγκες ενός σπιτιού, γίνεται πλέον αντιληπτό ότι έχουμε φτάσει σε μια εποχή όπου το διαδίκτυο είναι αναγκαίο για την διεκπεραίωση των καθημερινών μας υποχρεώσεων και κυρίως της τηλεργασίας. Ταυτόχρονα, το 63,1% των συμμετεχόντων επέλεξαν το ρεύμα ως πιο σημαντικό και 36,8% το νερό.

  Τέλος, μέσα από την έρευνα προέκυψε ότι το 91,7% έχει προβλήματα WiFi σε χώρους όπως το υπνοδωμάτιο και χώρους που έχουν μετατρέψει σε οικιακό γραφείο. Γνωρίζοντας ότι τα προαναφερθέντα μέρη, οι άνθρωποι τα επιλέγουν για να εργαστούν, αντιλαμβανόμαστε τον πρωταρχικό ρόλο που διαδραματίζει πλέον η σύνδεση στο διαδίκτυο για τα νοικοκυριά. Είναι, δηλαδή, πλέον γεγονός ότι το WiFi αποτελεί μια από τις ανάγκες των ανθρώπων ώστε να φέρουν εις πέρας τις καθημερινές εργασίες τους.

  Τα απαραίτητα «τεχνολογικά εργαλεία» για βελτίωση του WiFi

  Ένας βασικός άξονας της έρευνας ήταν να βρεθεί και μια λύση για την μελλοντική βελτίωση της τηλεργασίας καθώς, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, είναι μια διαδικασία η οποία φαίνεται ότι θα παραμείνει ως βασική επιλογή στις ζωές μας. Είναι θετικό, ότι όταν οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν ως προς ποιες λύσεις υιοθετούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο WiFi, το 60,5% απάντησε ότι χρησιμοποιεί repeaters για αναμετάδοση του σήματος αλλά και powerlines για την μετάδοση δεδομένων μέσω του ηλεκτρικού ρεύματος. Το παραπάνω γεγονός αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι για να προσαρμοστούν στην νέα εργασιακή τους πραγματικότητα έχουν εξοικειωθεί με την τεχνολογία και έχουν βρει κάποιους τρόπους να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα σύνδεσης που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

  Παρόλα αυτά είναι αρκετά σημαντικό το γεγονός ότι 21,1% των συμμετεχόντων όταν ερωτήθηκαν για το ποια τεχνική λύση επιλέγουν για την επίλυση των προβλημάτων με το WiFi, απάντησαν ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποια. Επομένως, ενώ πολλοί εργαζόμενοι ξέρουν τι προβλήματα αντιμετωπίζουν, δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν την επίλυσή τους.

  Τέλος, τα κύρια τεχνικά στοιχεία τα οποία οι ερωτηθέντες έθεσαν ως απαραίτητα για μια συσκευή επίλυσης προβλημάτων WiFi ήταν αρχικά η σταθερότητα σύνδεσης και η ταχύτητα του WiFi (πάνω από το 60% των ερωτηθέντων επέλεξε τις κατηγορίες αυτές). Εξίσου σημαντικό ρόλο για την αποτελεσματικότητα μιας συσκευής αποτελεί –όπως αναφέρει το 47,4%- η επεκτασιμότητα του δικτύου και ακολουθεί η τιμή (42,1%).

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles