25.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
More

    Erle-Spider. Το εξάποδο ρομπότ-αράχνη με το λειτουργικό Ubuntu θέλει να κατακτήσει το Indiegogo

    Μία καμπάνια στο Indiegogo για το Erle-Spider, το πρώτο “έξυπνο ρομπότ/αράχνη” στον κόσμο (ή “drone με… πόδια” όπως το αποκαλούν κάποιοι) που τροφοδοτείται από το λειτουργικό Ubuntu. Χρησιμοποιώντας την έκδοση “snappy Ubuntu Core”, το εξάποδο ρομποτάκι των 2 κιλών προσπαθεί να κερδίσει τη χρηματοδότηση του κοινού για το αναπτύξει και να το εξελίξει η εταιρεία.

    Erle-Spider

    Προσφέρει 45 λεπτά αυτονομίας, διαθέτει τετραπύρηνο ARM Cortex-A7 στα 900MHz, 1GB RAM, καθώς και πολλούς αισθητήρες (βαρύτητας, γυροσκόπιο, ψηφιακή πυξίδα, αισθητήρα πίεσης και θερμοκρασίας). Παρέχει συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth, Wi-Fi, 3G και 4G επιτρέποντας στους χρήστες του να το ελέγξουν μέσω κινητών, joysticks, laptops, tablets και άλλων συσκευών, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα φορητό Wi-Fi hot-spot. Έτσι, για παράδειγμα, τοποθετώντας πέντε “αράχνες” σε ένα πανεπιστήμιο, αυτές μπορούν να παρέχουν ασύρματη σύνδεση σε όλο το χώρο. 

    Στο Indiegogo θα βρείτε το βασικό κιτ του Erle-Spider στα 400 δολάρια και μία συναρμολογημένη έκδοση στα 640 δολάρια. Αν φτάσουν το στόχο των 100.000 δολαρίων, οι υπεύθυνοί του υπόσχονται δωρεάν εφαρμογή Android, αλλά και 5MP κάμερα αν φτάσουν τα 150.000 δολάρια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles