25.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
More

    Η επική απάντηση των Facebook εργαζομένων στην έρευνα του Πανεπιστημίου του Princeton

    Όταν οι εργαζόμενοι του Facebook διάβασαν την έρευνα του Πανεπιστημίου του Princeton, σχετικά με την απώλεια του 80% των χρηστών του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Δικτύου έως το 2017, σίγουρα θα γέλασαν. Κάποιοι, όμως, από αυτούς και συγκεκριμένα οι Mike Develin, Lada Adamic και Sean Taylor, είπαν να τρέξουν τη… δική τους έρευνα για το Πανεπιστήμιο του Princeton, της οποίας τα αποτελέσματα είναι τρομακτικά.

    facebook epic reply

    Στο παραπάνω γράφημα, οι προαναφερθέντες έκαναν μία ανάλυση στα Likes των Facebook σελίδων των Πανεπιστημίων Princeton, Harvard και Yale, με την πτώση των Likes να είναι αισθητή στην περίπτωση του Princeton. Επίσης, έκαναν χρήση του Google Scholar και διαπίστωσαν πως τα ακαδημαϊκά άρθρα από το Πανεπιστήμιο του Princeton παρουσιάζουν επίσης πτώση μετά το 2009 (βλ. παρακάτω εικόνα).

    facebook epic reply

    Πολύ άσχημα τα πράματα για το Πανεπιστήμιο του Princeton, αλλά ευτυχώς όσο έχει φοιτητές, υπάρχουν προϋποθέσεις να ανακάμψει από τις προβλέψεις. Ή μήπως όχι; Η συνέχεια της έρευνας των Facebook εργαζομένων δείχνει πως σύμφωνα με το Google Trends (βλ. εικόνα παρακάτω) και τις αναζητήσεις στο Google, έως το 2018 το Πανεπιστήμιο του Princeton θα έχει χάσει τους μισούς του φοιτητές και έως το 2021 θα έχει μείνει χωρίς φοιτητές.

    facebook epic reply

    Νομίζετε πως η επική έρευνα έλαβε τέλος; Λάθος! Οι Facebook εργαζόμενοι ανέλυσαν τις αναζητήσεις του όρου «air» (αέρας) στο Google και τα αποτελέσματα είναι 100% ανησυχητικά. Έως το 2060, δε θα έχει μείνει αέρας να αναπνέουμε ή τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι Google αναζητήσεις, στις οποίες βασίστηκε η αρχική έρευνα του Πανεπιστημίου του Princeton για τη μελλοντική πτώση του Facebook.

    Κάπου εδώ, η έρευνα λαμβάνει τέλος με ένα τελικό συμπέρασμα: Κάποιες μέθοδοι ανάλυσης μπορεί να οδηγήσουν σε τρελά αποτελέσματα, γι’αυτό και δεν είναι όλες οι έρευνες ισάξιες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles