17.5 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    To Facebook βγάζει λεφτά και το χρησιμοποιούμε περισσότερο από τα κινητά μας

    Το Facebook και ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσαν εχθές όπως όλες οι εισηγμένες εταιρείες, τα οικονομικά αποτελέσματα για το 4ο τρίμηνο του 2012, προκειμένου να ενημερώσει του επενδυτές.

    Δεν θα ξεκινήσουμε όμως από αυτά. Θα ξεκινήσουμε από την ενημέρωση του Zuckerberg ότι από τους 1,06 δισεκατομμύρια ανθρώπους που χρησιμοποιούν το Facebook, τα 680 εκατομμύρια, το χρησιμοποιούν μέσω της κινητής τους συσκευής. Που σημαίνει πως χρησιμοποιούμε το κοινωνικό δίκτυο μέσα από τις μικρές οθόνες του smartphone ή του tablet μας, περισσότερο απ’ ότι από τους desktop υπολογιστές μας.

    Φανταστείτε πως 150 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook μόνο από την κινητή τους συσκευή. Αν διαβάζατε κάποια στιγμή στο παρελθόν πως το μέλλον του Facebook είναι στην κινητή, αυτό εννοούσαν οι αναλυτές. Και όχι απαραίτητα την δημιουργία ενός κινητού τηλεφώνου.

    Τα συνεπαγόμενα έσοδα για το κοινωνικό δίκτυο κατά το 4ο τρίμηνο του 2012, ήταν εξαιρετικά και πέρα από κάθε προσδοκία. 1,59 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν ο τζίρος της εταιρείας και το μεγαλύτερο μέρος από αυτά προέρχονται από τις διαφημίσεις που βλέπουμε και πληρώνουν οι άνθρωποι. Το Instagram πολλαπλασιάζει συνεχώς τους χρήστες τους. Οπότε όλα καλά και όλα ανθηρά για τον Mark, έτσι δεν είναι;

    Κι όμως. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η αξία της μετοχής του Facebook έπεσε κατά 10%. Γιατί; Για τον ίδιο λόγο που πέφτει η μετοχή της Apple. Γιατί οι επενδυτές έχουν σταματήσει να θεωρούν εταιρείες όπως το Facebook και την Apple «ενδιαφέροντες». Κακά τα ψέματα, έχουν μεταμορφωθεί σε εταιρείες που σταματούν να μιλούν και να προσπαθούν για «καινούρια» πράγματα και συμπεριφέρονται σαν η μοναδική τους προτεραιότητα να είναι η κερδοφορία τους. Και οι ίδιοι άνθρωποι που τους «πιέζουν» για κερδοφορία, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που με την αδιαφορία τους, τους υποδηλώνουν ότι πρέπει να αλλάξουν ρότα.

    Άτιμες αγορές Μαρκ… άτιμες αγορές.

     

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles