21.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    ΦΗΜΗ: Το δικό της Vision Pro αναπτύσσει η Meta σε συνεργασία με την LG

    Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής και ασταμάτητων διαρροών, η Apple παρουσίασε πριν από λίγους μήνες το πολυαναμενόμενο headset Vision Pro. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό gadget, που έρχεται σε «τσουχτερή» τιμή, γι’ αυτό θεωρήθηκε εξ’ αρχής ότι απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες και όχι τόσο στο μέσο καταναλωτή.

    Η εν λόγω προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της Apple φαίνεται όμως ότι σύντομα θα έχει ανταγωνιστή, αφού πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Meta, σε συνεργασία με την LG, αναπτύσσουν ένα high-end Quest Pro virtual reality headset, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2025.

    Οι φήμες θέλουν το νέο headset της Meta να κοστίζει περίπου 2.000 δολάρια, θα χρησιμοποιεί οθόνες LG και άλλα εξαρτήματα από θυγατρικές της LG όπως η LG Innotek. Η Maeil Business Newspaper ισχυρίζεται επίσης ότι η Meta θα λανσάρει ακόμα ένα Quest, πιο προσιτό, το 2024 που είναι πιθανό να στοιχίζει κάτω από 200 δολάρια.

    Η τιμή των 2.000 δολαρίων, που πιθανώς θα στοιχίζει το νέο gadget της Meta, είναι περίπου διπλάσια από αυτή του Quest Pro που κατασκευάστηκε από τη Meta. Αρχικά, κυκλοφόρησε στα 1.499 δολάρια και στη συνέχεια έπεσε στα 999 δολάρια. Υπογραμμίζεται όμως ότι η Meta θα τοποθετήσει το νέο high-end Quest έναντι του Vision Pro της Apple των 3.499 δολαρίων, το οποίο δεν υπήρχε όταν κυκλοφόρησε το Quest Pro.

    Διαβάστε επίσης:

    Lenovo Legion Go: Η πρώτη συσκευή gaming χειρός με Windows της εταιρείας στην IFA 2023

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles