18.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    H Apple παίζει τα «ρέστα» της στα νέα M3 chips για να σώσει την παρτίδα λόγω… κακών πωλήσεων των Macs!

    Είναι κοινό μυστικό και (τα μυαλά στο Cupertino το γνωρίζουν πολύ καλά), ότι οι πωλήσεις των Mac το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά! H Apple φυσικά δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια βλέποντας τον ανταγωνισμό να την προσπερνάει, για αυτό και ετοιμάζει τη δική της αντεπίθεση, η οποία σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές αναμένεται να βασιστεί στο M3 chip. Όπως τονίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, η Apple πρόκειται να ρίξει στην αγορά τα νέα Macs που θα έχουν στην καρδιά τους το M3 Chipset πιο νωρίς από τον αρχικό προγραμματισμό της και συγκεκριμένα μέσα στον προσεχή Οκτώβριο.

    Αν και ως είθισται η Apple τηρεί σιγή ιχθύος αναφορικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του εν λόγω chipset, οι leakers έχουν βγάλει στη επιφάνεια ορισμένα στοιχεία για το «next big thing» της Apple. Όπως ακούγεται, το βασικό “core” Μ3 θα περιλαμβάνει το ίδιο configuration με το M2 (8 processor cores και έως 10 πυρήνες γραφικών). Ωστόσο, το M3 Pro θα ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη, καθώς θα ξεκινάει από τους 12 CPU cores και τους 18 graphical cores, ενώ εάν τελικώς επαληθευτούν οι φήμες, το M3 Max θα είναι ένα 16πύρηνο τέρας με 40 graphical cores. Σε αυτή τη φάση ποιες από τις παραπάνω versions (και με ποιες διαφοροποιήσεις) θα φτάσουν στον τελικό καταναλωτή, παρόλα αυτά ένα στοιχείο που σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρον και στο οποίο είναι αρκετές οι πληροφορίες που συγκλίνουν είναι ότι το M3 πρόκειται να στηρίζεται σε τεχνολογία κατασκευής των 3 νανομέτρων (υπενθυμίζουμε ότι το M2 είχε 5nm), πράγμα που σημαίνει ακόμη καλύτερες επιδόσεις τόσο στην ταχύτητα όσο και στην ενεργειακή διαχείριση. Ο Οκτώβριος δεν είναι και τόσο μακριά, οπότε θα γνωρίζουμε καλύτερα το τι έχει στα συρτάρια της η εταιρεία κολοσσός της τεχνολογίας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles