20.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    H Nvidia RTX 3000 φημολογείται ότι θα κάνει «πλάκα» στο Xbox Series X και PS5!

    Αυτή τη στιγμή πολλοί θα είναι οι fans των extreme gaming PCs και των υψηλών επιδόσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να ζηλεύουν κάπως με την δύναμη των next-gen κονσολών (Xbox Series X και PlayStation 5) στον τομέα των γραφικών. Ως γνωστόν, και οι δύο νέες κονσόλες θα στηρίζονται σε GPUs από την AMD, για αυτό και η Nvidia θέλει να δώσει την απάντηση της, τονίζοντας ότι η σειρά καρτών RTX 3000 που θα στηρίζεται στην αρχιτεκτονική Ampere θα κάνει πλάκα… στις κονσόλες της Microsoft και της Sony.

    Αν και σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει κάτι το επιβεβαιωμένο αναφορικά με τις δυνατότητες της σειράς 3000, παρόλα αυτά οι ειδικοί στον κόσμο του PC hardware θεωρούν ότι η νέα γενιά των Ampere-based καρτών γραφικών της Nvidia θα κάνουν πραγματικότητα το όνειρο του 4K gaming με ray tracing. Μιλώντας με την γλώσσα των… TeraFlops, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η νέα γενιά των καρτών της Nvidia και συγκεκριμένα τα πιο ακριβά μοντέλα (RTX 3080) θα μπορούν να προσφέρουν ισχύ που θα φτάνει τα 21 Teraflops, πράγμα που σημαίνει 9 Teraflops περισσότερα από την ισχύ του Xbox Series X! Φυσικά για να επιτευχθεί αυτό το ανεπανάληπτο ποσό, οι tech gurs αναφέρουν ότι θα συνοδεύεται από video memory τύπου GDDR6. Αν και εμφανισιακά και σχεδιαστικά η νέα σειρά θα θυμίζει την Founders Edition της σειράς 20xx, παρόλα αυτά θα διαθέτει 3 ανεμιστήρες, αλλά και πιο απλοποιημένο design. Υπολογίζεται ότι εάν τελικά επαληθευτούν οι διαρροές, η 3080 Ti θα είναι ένα πραγματικό «κτήνος» με 40% περισσότερο bandwidth σε σχέση με την RX 2080 Ti, ενώ η αύξηση στις επιδόσεις θα κυμαίνεται από το 50 έως το 70% σε ορισμένα games.

    Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, μπορούμε να υπολογίσουμε πως στα τέλη του 2021 (φήμες κάνουν λόγο ότι οι κάρτες της σειράς 3000 θα αρχίσουν να εμφανίζονται μέσα στον Αύγουστο), οι next-gen κονσόλες (τουλάχιστον σε επίπεδο ισχύος) θα ακολουθούν τις κάρτες της Nvidia… καταϊδρωμένες!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles