18.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Η Huawei εξηγεί πόσο σημαντικός είναι ο free form lens του Mate 40 Pro

    Η Huawei πραγματοποίησε μία δημοσίευση στο Weibo, στην οποία ένας από τους μηχανικούς της εξηγεί τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας free form lens, που ενσωματώνει το ολοκαίνουριο Mate 40 Pro.

    Ο μηχανικός της Huawei αναφέρεται στον καινοτόμο αυτό φακό, όπου, ουσιαστικά, η 20MP ultra-wide camera, αντί να χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά σφαιρικά ή ασφαιρικά οπτικά στοιχεία, χρησιμοποιεί έναν ασύμμετρο φακό με κάπως πολύπλοκη και όχι ομαλή επιφάνεια. Με τον τρόπο αυτό, οι μηχανικοί της εταιρείας προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα των ultra-wide καμερών που είναι η παραμόρφωση.

    Επιπλέον, η νέα τεχνολογία επιτρέπει περισσότερο φως να περάσει στον αισθητήρα, βελτιώνοντας συνολικά την απόδοση και την ποιότητα της κάμερας.

    Ένα ακόμη ζήτημα που αντιμετωπίζεται έχει να κάνει με το βάρος των σημερινών smartphones, καθώς ο free form lens, που είναι ελαφρύτερος και λεπτότερος (καθώς απαιτεί λιγότερα οπτικά στοιχεία), συντελεί στη μείωσή του. Ίσως μάλιστα στο μέλλον, όταν η τεχνολογία βελτιωθεί, να έχουμε μικρότερες προεξοχές στο πίσω μέρος των συσκευών μας.

    Η Huawei εργάστηκε στην ανάπτυξη του φακού αυτού για περισσότερα από δύο χρόνια, ενώ θα εργαστεί στο μέλλον για να πετύχει μία αντίστοιχη υλοποίηση και σε έναν τηλεφακό, όπου η μείωση του πάχους των οπτικών είναι ακόμη πιο σημαντική, παρόλο που διαθέτει διαφορετικού είδους παραμόρφωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles