17.5 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Levi’s: Αντικαθιστά τους ανθρώπους μοντέλα με ΑΙ

    Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί το μεγάλο trend της περιόδου και σταδιακά τη βλέπουμε να απλώνει τα… πλοκάμια της σχεδόν παντού. Εκτός από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που επενδύουν τεράστια κεφάλαια, ένα τεράστιο brand, αυτό της Levi’s, αποφάσισε να συνεργαστεί με μια εταιρεία ΑΙ, προκειμένου να δημιουργήσει ψηφιακά μοντέλα, τα οποία θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους.

    Η εταιρεία χαρακτήρισε αυτή την κίνηση ως μέρος του ταξιδιού της ψηφιακής μεταμόρφωσής της, που έρχεται να ενσαρκώσει τις έννοιες του diversity, της ισότητας, της συμπερίληψης και της βιωσιμότητας. Ενώ οι προθέσεις ακούγονται ευγενείς, στην πραγματικότητα η εταιρεία προτίμησε να προσλάβει ρομπότ για να παρουσιάσει το diversity, από το να πληρώσει ανθρώπους που θα ενσαρκώνουν τις ποιότητες που συνδέονται με το brand.

    H Levi Strauss συνεργάζεται για το project με το digital model studio Lalaland.ai με στόχο «να υπάρχει περισσότερη εκπροσώπηση στη βιομηχανία της μόδας» και «να δημιουργηθεί μια χωρίς αποκλεισμούς, βιώσιμη και ποικιλόμορφη αλυσίδα σχεδιασμού». Στόχος του είναι να επιτρέψει στους πελάτες να δουν πώς θα μοιάζουν διάφορα είδη μόδας σε ένα άτομο που τους μοιάζει μέσω «υπερ-ρεαλιστικών» μοντέλων «κάθε σωματότυπου, ηλικίας, μεγέθους και τόνου επιδερμίδας».

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles