16.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Είναι πολλά ακόμη τα λεφτά του Mark (Zuckerberg)

    Μπορεί το Facebook να συνεχίζει να προβληματίζει με ζητήματα ιδιωτικότητας, αλλά και να έχει κουράσει πολύ κόσμο που “ψάχνεται” με άλλα πιο φρέσκα κοινωνικά δίκτυα, ωστόσο ο ιδρυτής του Mark Zuckerberg είχε μία αρκετά καλή οικονομικά χρονιά μέσα το 2013, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Bloomberg Billionaires Index, για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

    Mark Zuckerberg

    Η περιουσία του Zuckerberg αυξήθηκε κατά 12,4 δισ. δολάρια τον περασμένο χρόνο, κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο κέρδος από οποιοδήποτε άλλο κορυφαίο στέλεχος στο χώρο της τεχνολογίας (εξαιρώντας, φυσικά, τον “πλούσιο των πλουσίων” Bill Gates που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας).

    Έτσι, η συνολική περιουσία του ιδρυτή του Facebook έχει σήμερα αξία που ξεπερνάει τα 24.5 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση που καθοδηγήθηκε φυσικά από την αύξηση της αξίας της μετοχής του Facebook, η οποία ξεκίνησε τη χρονιά στα 27.44 δολάρια και την τελείωσε στα 54.65.

    Όσο για το πώς ξοδεύει τόσα χρήματα, μάλλον δε μας ενδιαφέρουν οι “ανατριχιαστικές” λεπτομέρειες, πέραν του ότι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, επέλεξε να δωρίσει 18 εκατ. μετοχές για φιλανθρωπία (φέτος αυτές ήταν αξίας 1 δισ. δολαρίων), ενώ, ήδη, από το 2010 έχει δηλώσει συμμετοχή στην εκστρατεία «The Giving Pledge», με την υπόσχεση ότι θα δίνει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του για φιλανθρωπία σε όλη τη ζωή του. Κάτι είναι κι αυτό, Mark…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles