16.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Μεγάλη ανατροπή! Επιστρέφει “νικητής” ο Sam Altman στο τιμόνι της OpenAI

    Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην OpenAI έχουν γίνει πια «συνώνυμο» της λέξης ανατροπή. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα παρακολουθήσαμε την ξαφνική απόλυση του Sam Altman –του δημιουργού του ChatGPT- από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, την παραίτηση του πρώην προέδρου Greg Brockman ως ένδειξη συμπαράστασης, την ανακοίνωση νέου προσωρινού CEO και τον ξεσηκωμό των υπαλλήλων που απειλούσαν με ομαδική παραίτηση αν ο Altman δεν επιστρέψει στη θέση του. Σαν να μην έφταναν αυτά, η Microsoft ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνει το συνιδρυτή και πρώην CEO της OpenAI προκειμένου να γίνει επικεφαλής μιας νέας ομάδας που θα δραστηριοποιείται πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη.

    Κι εκεί που λέγαμε ότι αυτό το “θρίλερ” οδεύει σιγά σιγά προς το τέλος του, άλλη μια ανατροπή σημειώθηκε σήμερα. Ο Sam Altman και ο Greg Brockman επιστρέφουν στις θέσεις στην OpenAI “νικητές”, αφού, όπως όλα δείχνουν, το συμβούλιο με την ξαφνική απόλυση πέτυχε «μια τρύπα στο νερό». Μετά το… χαμό που ξέσπασε στο εσωτερικό της εταιρείας μετά την απομάκρυνση του Altman και την «επανάσταση» των εργαζομένων, τα πράγματα ξέφυγαν! Η επόμενη μέρα βρίσκει την OpenAI με τον Altman ξανά στο τιμόνι και με ένα νέο διοικητικό συμβούλιο που αποτελείται από τους Bret Taylor, Larry Summers και Adam D’Angelo. Σημειώνεται ότι ο CEO της Microsoft Satya Nadella θα έχει μια θέση στο καινούριο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Xiaomi car εμφανίστηκε σε αυτοκινητόδρομο της Κίνας και προκάλεσε πανικό! (δείτε video)!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles