18.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Μέτρα κατά των AI-generated videos παίρνει το YouTube

    Το YouTube θα αρχίσει σύντομα να ειδοποιεί τους χρήστες όταν παρακολουθούν ένα βίντεο που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη. Η γνωστή πλατφόρμα της Google ανέφερε ότι οι δημιουργοί οφείλουν να αποκαλύπτουν πότε χρησιμοποιούν AI ή άλλα ψηφιακά εργαλεία για να δημιουργήσουν ρεαλιστικά τροποποιημένα ή συνθετικά βίντεο, διαφορετικά κινδυνεύουν να τεθούν σε αναστολή οι λογαριασμοί τους και να χάσουν τα διαφημιστικά έσοδα από το YouTube. Η νέα πολιτική θα τεθεί σε ισχύ τους επόμενους μήνες.

    Το YouTube θα επιτρέπει επίσης στους χρήστες να ζητούν την κατάργηση βίντεο προσομοίωσης ενός αναγνωρίσιμου ατόμου. Χρειάζονται μερικά δολάρια και 8 περίπου λεπτά για να δημιουργηθεί ένα deepfake. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας AI, η οποία μπορεί να δημιουργήσει ζωντανές εικόνες, βίντεο, γνωστές ως «deepfakes», έχει εγείρει ανησυχίες για το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να παραπλανήσει τους ανθρώπους, απεικονίζοντας γεγονότα που δεν συνέβησαν ποτέ ή κάνοντας ένα πραγματικό πρόσωπο να φαίνεται ότι λέει ή κάνει κάτι που δεν έκανε.

    Αυτή η ανησυχία ώθησε τις διαδικτυακές πλατφόρμες να δημιουργήσουν νέους κανόνες που αποσκοπούν στην ισορροπία μεταξύ των δημιουργικών δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης και των πιθανών παγίδων της.

    Διαβάστε επίσης:

    Με ποιον τρόπο μπορούν τα ΑΙ εργαλεία δημιουργίας deepfake να σας εξαπατήσουν

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles