22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Microsoft: Αποκαλύπτει πότε θα κυκλοφορήσουν PS6 και νέο Xbox Series X

    Το PS5 και το Xbox Series X αναμένεται να μείνουν για αρκετά χρόνια ακόμη ως κυρίαρχες κονσόλες στην αγορά. Ωστόσο, αρκετοί είναι οι gamers που αναρωτιούνται πότε θα γίνει η μετάβαση στη νέα γενιά. Αρμόδια να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα είναι σίγουρα η Microsoft, η οποία φέρεται να αναμένει την επόμενη κονσόλα Xbox και το PS6 κάποια στιγμή μέσα στο 2028, σύμφωνα με σχετικά δικαστικά έγγραφα, που επικαλείται γνωστό μέσο.

    Η Microsoft δήλωσε κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας στο δικαστήριο με την FTC ότι η “αναμενόμενη περίοδος έναρξης για την επόμενη γενιά κονσολών είναι το 2028”. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, προβλέπεται η τρέχουσα γενιά κονσολών -η οποία περιλαμβάνει τα PS5, Xbox Series X και Xbox Series S- να διαρκέσει περίπου οκτώ χρόνια.

    Το έγγραφο φαίνεται να βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με προηγούμενη δήλωση της Sony το 2022, που ανέφερε ότι “η επόμενη γενιά κονσολών δεν θα ξεκινήσει τουλάχιστον μέχρι το 2027″. Στο πλαίσιο της διαμάχης, η Microsoft έκανε μια δήλωση σχετικά με το Call of Duty στις κονσόλες PlayStation, υπογραμμίζοντας ότι “η συμφωνία για το Call of Duty πρόκειται να διαρκέσει έως το 2028” παράλληλα με το αναμενόμενο έτος κυκλοφορίας των νέων κονσολών.

    Ενώ η αγωγή της FTC είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν σήμερα η Microsoft και η Activision, ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά τους είναι ανηφορικός για πολλούς λόγους. Για παράδειγμα, το Ηνωμένο Βασίλειο μπλόκαρε επίσημα τη συναλλαγή τον Απρίλιο, με τη Microsoft και την Activision να αναμένεται να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης. Εν τω μεταξύ, η ΕΕ ενέκρινε την εξαγορά τονΜάιο, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλά όχι τελική νίκη για τις δύο εταιρείες που ελπίζουν να δουν τη συμφωνία να ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος αυτού του μήνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Πάνω από 500 εκατ. δολάρια τα έσοδα του Diablo Immortal σε ένα χρόνο

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles