20.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Microsoft: Ένα βήμα πιο κοντά στην εξαγορά της Activision Blizzard

    Την ίδια ημέρα που ένας ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου για προσωρινή διαταγή παρεμπόδισης τη Microsoft να αγοράσει την Activision Blizzard για 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ο τεχνολογικός γίγαντας και η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) δήλωσαν ότι συμφώνησαν να κάνουν ένα… διάλειμμα από τη νομική τους “μάχη”, για να διαπραγματευτούν έναν συμβιβασμό που θα μπορούσε να επιτρέψει στη συμφωνία να προχωρήσει.

    «Μετά τη δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ, το ενδιαφέρον μας στρέφεται τώρα πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ διαφωνούμε με τις ανησυχίες της CMA, εξετάζουμε πώς θα μπορούσε να τροποποιηθεί η συναλλαγή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι ανησυχίες με τρόπο αποδεκτό από την CMA», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith. “Προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στις εργασίες σχετικά με αυτές τις προτάσεις, η Microsoft και η Activision συμφώνησαν με την CMA ότι η αναστολή της δικαστικής διαμάχης στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν προς το δημόσιο συμφέρον και τα μέρη έχουν υποβάλει κοινή αίτηση στο Εφετείο Ανταγωνισμού για το σκοπό αυτό”.

    Η CMA δήλωσε ότι θα μπλοκάρει την προσφορά της Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard στα τέλη Απριλίου. Εκείνη την περίοδο, η ρυθμιστική αρχή υποστήριξε ότι η συμφωνία θα έβλαπτε την αγορά του cloud gaming, δημιουργώντας μονοπώλιο. Πρόσθεσε, εάν η εξαγορά προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί, η Microsoft θα έχει «κίνητρο να στερήσει τα παιχνίδια της Activision Blizzard από τους ανταγωνιστές και να αποδυναμώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό σε αυτή τη σημαντική αναπτυσσόμενη αγορά.

    Διαβάστε επίσης:

    Φήμη αποκαλύπτει: Έρχεται σύντομα το Nintendo Switch 2

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles