Μνημόνιο Συνεργασίας που θεσμοθετεί την συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Πληροφορικής και της εταιρείας Tech2Tech, εστιάζοντας την προσοχή του στο τρίπτυχο της Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας υπεγράφη πρόσφατα στη Λευκωσία μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και της εταιρείας Tech2Tech.
Η τελετή υπογραφής του μνημονίου έγινε στην παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Κωνσταντίνου Χριστοφίδη. Εκ μέρους του Πανεπιστημίου υπέγραψε ο Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής, Καθηγητής Ανδρέας Πιτσιλλίδης και εκ μέρους της εταιρείας Tech 2 Tech, ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρης Ανδρέου.
Κατά την τελετή υπογραφής ο Πρύτανης καλωσόρισε με ιδιαίτερη χαρά τον κ. Ανδρέου, σημειώνοντας ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου θεωρεί σημαντική την ανάπτυξη τέτοιου είδους συνεργασιών, αφού αποτελούν κύτταρα ανάπτυξης της οικονομίας. Ο Πρύτανης εξέφρασε παράλληλα και την ευχαρίστησή του για την παροχή υποτροφίας ύψους 4,000 ευρώ σε άριστο φοιτητή του Τμήματος Πληροφορικής, ενώ ευχαρίστησε την εταιρεία Tech2Tech για την αγαστή συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα δύο μέρη, κατέληξε, θα συνεργαστούν με γνώμονα την καινοτομία, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, και πρωτίστως τη γνώση και την έρευνα προς όφελος της κοινωνίας.
Ο κ. Ανδρέου αναφερόμενος στο μνημόνιο και τις πρόνοιές του, δήλωσε τα ακόλουθα «Στρέφοντας, λοιπόν, το βλέμμα σταθερά προς τα εμπρός και εστιάζοντας στην προώθηση της έρευνας, της καινοτομίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας, η εταιρεία Tech2Tech προχωρεί στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το μεγαλύτερο και πιο έγκριτο Πανεπιστήμιο της χώρας, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την υλοποίηση έργων έρευνας και ανάπτυξης σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως: η κινητή τηλεφωνία και η εν γένει Μηχανική Λογισμικού και Διαδικτύου.
Παράλληλα, όμως, τιμούμε και αξιοποιούμε την έννοια της Αριστείας μέσα από τη χορηγία μιας διετούς Υποτροφίας σε επίλεκτο φοιτητή ή φοιτήτρια του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, με την ευχή και την προσδοκία να ολοκληρώσει τις σπουδές του/της μέσα από την υλοποίηση μιας φιλόδοξης και πρωτοποριακής ερευνητικής εργασίας, τα προϊόντα της οποίας να μπορούν να αξιοποιηθούν περαιτέρω, τόσο επιστημονικά όσο και επιχειρηματικά».