16.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Νέα εποχή για τα μηνύματα μεταξύ iPhones και Androids

    Σε μια ανακοίνωση που προκάλεσε έκπληξη προχώρησε τις τελευταίες ώρες η Apple, η οποία αποφάσισε να υιοθετήσει το RCS (Rich Communication Services) σύστημα στα μηνύματα. Το feature θα γίνει διαθέσιμο με σχετικό software update μέσα στο 2024, αλλάζοντας δια παντός όσα ίσχυαν για την ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα σε χρήστες iPhone και Android.

    Πιο συγκεκριμένα, σε δήλωσή του στο 9to5Mac, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε: “Μέσα στο επόμενο έτος θα προσθέσουμε υποστήριξη για το RCS Universal πρότυπο, το οποίο εκδίδει η GSM Association. Πιστεύουμε ότι το RCS Universal Profile θα προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία σε σύγκριση με τα SMS ή τα MMS. Αυτό θα λειτουργήσει παράλληλα με το iMessage, το οποίο θα συνεχίσει να αποτελεί την καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες της Apple”.

    Το RCS θα φέρει πολλές από τις iMessage λειτουργίες στα μηνύματα μεταξύ συσκευών iPhone και Android, βάζοντας τέλος στη διαμάχη των “μπλε” και “πράσινων” μηνυμάτων μεταξύ iPhone και Android χρηστών. Οι δύο πλατφόρμες θα μπορούν να ανταλλάζουν χωρίς χρέωση γραπτά μηνύματα όταν υπάρχει data ή WiFi σύνδεση.

    Σημειώνεται ότι απόφαση της Apple να υιοθετήσει το RCS πάρθηκε μετά από χρόνια πίεσης από τη μεριά των ανταγωνιστών της, συμπεριλαμβανομένων των Samsung και Google. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία αντιστάθηκε σε αυτή την πίεση, δίνοντας έμφαση στο iMessage. Ωστόσο, έχει αναπτύξει κάποιες βελτιώσεις στην εμπειρία SMS μεταξύ συσκευών iPhone και Android.

    Διαβάστε επίσης:

    Black Friday στα Xiaomi Stores! Δείτε όλες τις εκπληκτικές προσφορές! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles