17.5 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Ο top ερευνητής της Meta μίλησε! Η ΑΙ θα αποκτήσει ευφυία σκύλου όχι ανθρώπου μέσα στα επόμενα χρόνια

    Ο ερευνητής της Meta Yann LeCun, που θεωρείται ένας από τους “νονούς” της τεχνητής νοημοσύνης, παρευρέθηκε πρόσφατα σε εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο που διοργάνωσε ο τεχνολογικός γίγαντας, και δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο.

    Πιο συγκεκριμένα, ο LeCun αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του διευθύνοντος συμβούλου της Nvidia, Jensen Huang, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι η τεχνητή γενική νοημοσύνη πιθανότατα θα έχει φτάσει στο αποκορύφωμα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

    «Ξέρω τον Jensen», είπε ο LeCun. «Υπάρχει ένας πόλεμος τεχνητής νοημοσύνης και αυτός προμηθεύει τα όπλα». Αναφερόταν στο κέρδος που μπορεί να αποκομίσει ο Huang από την προβολή της ΑΙ, πουλώντας chips.

    “Αν πιστεύετε ότι η AGI επιτεύχθηκε, τόσες περισσότερες GPU πρέπει να αγοράσετε”, πρόσθεσε.

    Ο LeCun εξήγησε ότι η τεχνητή νοημοσύνη πιθανότατα θα φτάσει σε νοημοσύνη «επιπέδου γάτας» ή «σκύλου» χρόνια πριν επιτύχει νοημοσύνη σε ανθρώπινο επίπεδο. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη εκπαιδεύεται σε γλωσσικά μοντέλα και κείμενα που δεν επαρκούν για τη δημιουργία προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης.

    «Το κείμενο είναι μια πολύ φτωχή πηγή πληροφοριών», δήλωσε ο LeCun. «Εκπαιδεύστε ένα σύστημα στο ισοδύναμο 20.000 ετών υλικού ανάγνωσης. Ακόμα δε θα καταλαβαίνει ότι αν το Α είναι το ίδιο με το Β, τότε το Β είναι το ίδιο με το Α».

    Διαβάστε επίσης:

    Microsoft Seeing AI: Το app που βοηθά τα άτομα με προβλήματα όρασης έφτασε στα Android (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles