18.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Παρατείνεται και συνεχίζει και το 2020 το σχέδιο επιχορήγησης των συνδέσεων άνω των 100 Mbps

    Παρατείνεται και συνεχίζει και μέσα στο 2020 το πρόγραμμα «επιχορήγησης ευρυζωνικότητας», μέσω του οποίου επιχορηγούνται οι συνδέσεις ίντερνετ υπερυψηλών ταχυτήτων, (άνω των 100 Mbps), με €30 τον μήνα για ένα χρόνο για κάθε άτομο.

    Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, στο πλαίσιο δηλώσεων του για αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που λήφθηκαν σήμερα και αφορούν  αρμοδιότητες του Υπουργείου του «στα πλαίσια των κινήτρων για να παρέχουμε υψηλών ταχυτήτων υπηρεσίες διαδικτύου, υπήρχε ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου μέσω κάθε παρόχου δινόταν επιδότηση σε αυτούς που είχαν ενδιαφέρον να εγκαταστήσουν υψηλές ταχύτητες, μέχρι 30 ευρώ τον μήνα για κάθε άτομο».

    Όπως εξήγησε στην συνεχεία ο Υπουργός, «το συνολικό κονδύλι κάθε παρόχου ανερχόταν σε 200 χιλιάδες ευρώ. Επειδή εκείνο το κονδύλι δεν είχε απορροφηθεί, το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα αποφάσισε ότι θα δώσει παράταση και θα συνεχίσει και μέσα στο 2020 με ένα ποσό περίπου 466 χιλιάδες ευρώ. Ουσιαστικά για όσους θέλουν υψηλές ταχύτητες θα υπάρχει μια επιδότηση μέχρι 30 ευρώ τον μήνα για αυτό το σχέδιο».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles