17.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Πωλήθηκε σε δημοπρασία το αυθεντικό μηχανικό κεφάλι του E.T.

    Το αυθεντικό μηχανικό κεφάλι του E.T. από την τέσσερις φορές βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Steven Spielberg πωλήθηκε έναντι 635.000 δολάρια σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες.

    Το animatronic από την ταινία του 1982 κατασκευάστηκε από τον καλλιτέχνη ειδικών εφέ Carlo Rambaldi και έχει μεταλλικό σκελετό με εξωτερικό δέρμα από αφρώδες λάτεξ – και μπορεί να ενεργοποιήσει τον παλμό των φλεβών για κοντινές σκηνές.  Η ταινία, για έναν εξωγήινο που έμεινε πίσω στη Γη – με πρωταγωνιστές τους Drew Barrymore και Henry Thomas ήταν υποψήφια για εννέα βραβεία Όσκαρ, κερδίζοντας τέσσερα, συμπεριλαμβανομένων των καλύτερων οπτικών εφέ για τον Rambaldi και την ομάδα του.

    Το κεφάλι του Ε.Τ. πωλήθηκε ως μέρος της τετραήμερης εκδήλωσης Hollywood Legends από την Julien’s Auctions, με τις δύο πρώτες ημέρες να γιορτάζουν Ρομπότ, Μάγοι, Ήρωες και Εξωγήινοι από ταινίες blockbuster από τη δεκαετία του 1950 έως τα σύγχρονα κλασικά.  Ένα ζευγάρι αυθεντικά ραβδιά που χρησιμοποιήθηκαν από τον Daniel Radcliffe (Harry Potter) και τον Rupert Grint (Ron Weasley) στο Harry Potter And The Order of the Phoenix πωλήθηκαν επίσης στη δημοπρασία – ξεπερνώντας κατά πολύ την κορυφαία τους εκτίμηση των 10,000 δολαρίων και 7,000 δολαρίων αντίστοιχα.

    Το ραβδί του Potter, το οποίο πωλήθηκε για 69.850 δολάρια χρησιμοποιήθηκε στο Χόγκουαρτς για να εκπαιδεύσει μέλη του στρατού του Ντάμπλντορ και κατά τη διάρκεια μιας μάχης στο Υπουργείο Μαγείας εναντίον των Θανατοφάγων, ενώ το ραβδί του Ron χρησιμοποιήθηκε σε όλη την ταινία και πωλήθηκε για 76.200 δολάρια.

     

     

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles