18.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Πόλος έλξης για τις επενδύσεις Venture Capital παραμένει η τεχνολογία: Στο επίκεντρο Τεχνητή νοημοσύνη και αυτόνομα οχήματα

    Google Autonomous Car 2

    Στη κορυφή του ενδιαφέροντος των επενδυτών κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital) παραμένει η τεχνολογία. Ειδικότερα, το 2ο τρίμηνο του 2019, τεχνητή νοημοσύνη και τα αυτόνομα οχήματα, προσέλκυσαν σε παγκόσμιο επίπεδο, το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών. Εκτός από την τεχνολογία, τα επενδυτικά κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών στράφηκαν σε κλάδους, όπως η εφοδιαστική αλυσίδα, η παράδοση φαγητού, η αεροναυπηγική, τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά και εναλλακτικά του κρέατος προϊόντα.

    Πιο συγκεκριμένα, κατά το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, μόνο στις ΗΠΑ, δημιουργήθηκαν 23 νέες εταιρείες “μονόκεροι” στους τομείς του fintech (π.χ. StockX, iValua, Marqeta, Carta, Bill.com), της διαχείρισης δεδομένων (π.χ. Sumo Logic, Druva), της περιβαλλοντικής τεχνολογίας ή cleantech (π.χ. Sila Nanotechnologies), της εκπαιδευτικής τεχνολογίας ή edtech (π.χ. Coursera) και της κυβερνοασφάλειας (π.χ. KnowBe4).

    Σύμφωνα με την έκθεση Venture Pulse από την KPMG Enterprise, οι συνολικές επενδύσεις επιχειρηματικών συμμετοχών διατηρήθηκαν σταθερές το εξεταζόμενο διάστημα στα $52,7 δις παγκοσμίως. Παρ’ ότι οι επενδύσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη παρέμειναν ισχυρές, οι επενδύσεις στην Ασία ήταν υποτονικές για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο ($10,1 δις), καθώς παρατηρήθηκε μια παύση στις μεγάλες συναλλαγές στη Κίνα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles