20.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Quest 3: Απογοητευτική η ζήτηση για το νέο headset της Meta

    Μέσα στο Σεπτέμβριο η Meta παρουσίασε επίσημα στο κοινό το Quest 3, επιβεβαιώνοντας ότι το shipping για το νέο headset θα ξεκινήσει από σήμερα. Οι προπαραγγελίες είχαν ανοίξει από την πρώτη μέρα της αποκάλυψης. Ωστόσο, τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν μάλλον υποτονικό ενδιαφέρον για το VR gadget της Meta.

    Πιο συγκεκριμένα, η αρχική πρόβλεψη πωλήσεων για το Quest 3 ήταν πάνω από 7 εκατομμύρια κομμάτια. Τώρα που το headset ξεκινά να αποστέλλεται, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί σε 2,5 εκατομμύρια τεμάχια το πολύ, με 1 εκατομμύριο από αυτά να αναμένεται το 2024, όταν οι fans θα έχουν ενδιαφέροντα παιχνίδια στη διάθεσή τους. Η πτώση πάντως των προσδοκιών κατά 6 εκατομμύρια μονάδες φαίνεται κάπως… εξωπραγματική.

    Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo αναμένει ότι η Meta θα πουλήσει συνολικά 3,5 εκατομμύρια Quest – συμπεριλαμβανομένων μοντέλων του Quest 3 – μέχρι το τέλος του 2024. Και ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ, είναι στην πραγματικότητα 50% χαμηλότερο από πέρυσι. Κάποιοι λένε ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση της τιμής του Meta Quest 3 κατά 200 δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Περιλαμβάνει ωστόσο ένα πιο ισχυρό τσιπ, καλύτερες οθόνες και μια ικανότητα που ονομάζεται “passthrough”, προκειμένου να ανταγωνιστεί το Vision Pro της Apple.

    Το βασικό χαρακτηριστικό του Quest 3 είναι η δυνατότητα γρήγορης προβολής του κόσμου έξω από τη headset, γεγονός που κάνει τη συσκευή λιγότερο απομονωμένη και επομένως πιο άνετη στη χρήση για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ο χρήστης θα μπορεί με το διπλό πάτημα οποιουδήποτε μέρους του VR να βγαίνει από έναν εικονικό κόσμο και να μεταφέρεται σε λειτουργία “passthrough”. Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν τους pancake lenses, που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο Quest Pro της Meta αξίας 1.499 δολαρίων και κάνουν τις εικόνες πιο ευκρινείς, επιτρέποντας υψηλότερη ανάλυση.

    Διαβάστε επίσης:

    Starfield Review

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles