21.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    «Seeds for the Future»: ολοκληρώθηκε με επιτυχία το καινοτόμο πρόγραμμα της Huawei

    Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή φοιτητών ολοκληρώθηκε το ετήσιο πρόγραμμα της Huawei Technologies Cyprus, Seeds for the Future. Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου η Huawei παρουσίασε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνεργάτες και συμμετέχοντες τα αποτελέσματα του προγράμματος.

    Το φετινό Seed for the Future είχε διάρκεια 8 ημέρες και συγκεκριμένα από τις 19 Ιουνίου μέχρι τις 26 Ιουνίου. Οι φοιτητές πανεπιστημίων της Κύπρου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 4 ώρες ηχογραφημένης μάθησης, 14 ώρες μαθημάτων livestream και την ομαδική εργασία «Tech4Good». Τα υποχρεωτικά ηχογραφημένα μαθήματα ήταν εισαγωγικού επιπέδου για όλους τους φοιτητές με ακαδημαϊκό υπόβαθρο όσον αφορά τις Τεχνολογίες Πληροφορικές και Επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των 5G, AI, Cloud Computing και Digital Power. Οι φοιτητές είχαν επίσης τη δυνατότητα να εμβαθύνουν και να ενταχθούν στα μαθήματα για προχωρημένους.

    Όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα, θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολούθησαν το Startup Sprint στην Κίνα για να αποκτήσουν πραγματική επιχειρηματική εμπειρία. Οι νικήτριες ομάδες θα λάβουν 100 χιλιάδες δολάρια για την ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων και ο φοιτητής με την υψηλότερη βαθμολογία θα ταξιδέψει στη Σύνοδο Κορυφής Ταλέντων, με τα έξοδα να καλύπτονται από την Huawei.

    Το Seeds for the Future είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Huawei με τις υψηλότερες επενδύσεις που για περισσότερο από 10 χρόνια καλλιεργεί κορυφαία ταλέντα και εμπνέει την επόμενη γενιά ηγετών μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας και της διαπολιτισμικής ανταλλαγής. Η ηλεκτρονική έκδοση είναι διαθέσιμη από το 2020 και ο πρώτος παγκόσμιος διαγωνισμός Tech4Good ξεκίνησε το 2021.

    Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί σε 139 χώρες, φτάνοντας σε περισσότερους από 15.000 νέους φοιτητές και κερδίζοντας την έγκριση περισσότερων από 450 αρχηγών κρατών και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων παγκοσμίως από το Δεκέμβριο του 2022. Στη χώρα μας το Seeds for the Future, πραγματοποιείται τα τελευταία 7 χρόνια προσελκύοντας συνεχώς ολοένα και περισσότερους νέους, και αφήνοντας έντονα το αποτύπωμά του στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Ένα εκπαιδευτικό online πρόγραμμα που παρέχεται σε φοιτητές, μετά από επιλογή των καλύτερων ταλέντων που επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογικής έρευνας.

    Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην εκπλήρωση της αποστολής τους για συνεχή πρόοδο και αύξηση της γνώσης στην τεχνολογία των επικοινωνιών, ώστε να παρέχεται ένας πλήρως συνδεδεμένος ψηφιακός κόσμος σε κάθε άτομο, νοικοκυριό και οργανισμό. Την ίδια στιγμή υπογράμμισε πως το Seeds for the Future προσελκύει όλο και περισσότερους νέους κάθε χρόνο αφήνοντας σημαντικό στίγμα στoν τομέα του ICT στη χώρα μας.

    Μιλώντας στην τελετή ο Γενικός Διευθυντής της Huawei στην Κύπρο, Wu Hao, συνεχάρη τους νικητές προτάσσοντας το γνωμικό «η εκπαίδευση είναι το διαβατήριο για το μέλλον, γιατί το αύριο ανήκει σε εκείνους που προετοιμάζονται γι’ αυτό σήμερα», θέλοντας να υπογραμμίσει πως η νεολαία μας πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο ώστε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον στο οποίο όλοι μας θα θέλουμε να ζήσουμε. «Φέτος συμπληρώνεται ο όγδοος χρόνος από την έναρξη του Seeds for the Future στην Κύπρο. Το 2016 οι εκπαιδευόμενοι ήταν οκτώ, ενώ σήμερα ο αριθμός τους φτάνει τους 22. Μέχρι στιγμής, σχεδόν 100 μαθητές στην Κύπρο έχουν επωφεληθεί από το πρόγραμμα», σημείωσε ο κ. Wu Hao τονίζοντας πως στο μέλλον η Huawei θα συνεχίσει να ενισχύει τη συνεργασία της με τα Πανεπιστήμια και την Κινεζική Πρεσβεία στην Κύπρο, το Ινστιτούτο Κομφούκιος, καθώς και τα Υπουργεία, ελπίζοντας να προσελκύσει περισσότερα εξαιρετικά ταλέντα που θα συμμετέχουν στο Seeds for the Future.

    Eκ μέρους του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, η  Δρ. Τέρψα Κωνσταντινίδου, Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης, σημείωσε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σηματοδοτεί ένα κρίσιμο ορόσημο στη συνεχή δέσμευσή μας για την προώθηση της εκπαίδευσης και της τεχνολογικής καινοτομίας στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας πως: «Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας χαιρετίζει και ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες. Παρέχουν ανεκτίμητες ευκαιρίες στους μαθητές να συμμετάσχουν και να αναπτυχθούν μέσω αυτών των προοδευτικών προγραμμάτων που καλλιεργούν κορυφαία ταλέντα και εμπνέουν τους μελλοντικούς ηγέτες μέσω της τεχνολογίας, της καινοτομίας και των διαπολιτισμικών ανταλλαγών».

    Γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας

    Από την πλευρά της, η Έλενα Αυγουστίδου – Κυριάκου, Διευθύντρια Ινστιτούτου Κομφούκιος, του Πανεπιστήμιου Κύπρου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς την Huawei για τη δέσμευσή της στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη νέων ταλέντων. «Το Seeds for the Future γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας, καλλιεργώντας την επόμενη γενιά ηγετών με έφεση στην καινοτομία. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια ανεκτίμητη ευκαιρία για τους φοιτητές να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών και της Μηχανικής και ταυτόχρονα να εξοικειωθούν με τον πλούσιο κινεζικό πολιτισμό», ανέφερε στο χαιρετισμό της η κα. Έλενα Αυγουστίδου – Κυριάκου.

    Ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Ανδρέας Ευσταθίου, αφού ευχαρίστησε την Huawei για την επιτυχή διοργάνωση σημείωσε πως: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες και οι συναφείς τομείς των τηλεπικοινωνιών και της μηχανικής είναι πρωταρχικής σημασίας για την αποτελεσματική λειτουργία μιας σύγχρονης χώρας. Το Seeds for the future δίνει τη δυνατότητα και την ευκαιρία στους νέους μας να αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους και να διακριθούν σε αυτά τα θέματα και ως εκ τούτου να εμπνευστούν για να γίνουν οι επιτυχημένοι και διακεκριμένοι επιστήμονες του αύριο».

    Ο Στέλιος Ιωάννου, υπεύθυνος μαθημάτων Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών στο UCLan, σημείωσε πως τα σχόλια των φοιτητών του Πανεπιστημίου για το πρόγραμμα είναι θετικά και ενθαρρυντικά: «Οι φοιτητές μας δήλωσαν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος ένιωθαν πως αποτελούσαν μέρος μίας διεπιστημονικής ομάδας με ομάδες που περιλάμβαναν άτομα με υπόβαθρο στη μηχανική, το δίκαιο, το μάρκετινγκ κ.ά».

    Στο δικό της χαιρετισμό, η Δέσπω Κτωρίδου, Διευθύντρια του Τμήματος Διοίκησης, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ανέφερε πως η εφαρμογή των Μελετών Περίπτωσης της Huawei στο μάθημα MGT-372 της Διοίκηση Καινοτομίας και Τεχνολογίας, ήταν η καλύτερη εμπειρία που θα μπορούσε να ζήσει με τους φοιτητές της: «Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει την τιμή να συνεργάζεται με την Huawei Κύπρου και να συμμετέχει στο Seeds for the Future  που στοχεύει στην ανάπτυξη εξειδικευμένων, τοπικών ταλέντων ΤΠΕ και στη γεφύρωση της επικοινωνίας μεταξύ χωρών και πολιτισμών. Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά που δύο φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης συμμετείχαν στο διαγωνισμό Seeds for the Future», σημείωσε η κ. Κτωρίδου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles