17.5 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    “Συναγερμός” στην OpenAI μετά την απόλυση του Sam Altman! Ποιος είναι ο νέος CEO

    Η OpenAI αποτελεί μια εταιρεία που συγκέντρωσε πάνω της όλα τα βλέμματα όταν λάνσαρε το περίφημο ChatGPT, αλλάζοντας δια παντός όσα γνωρίζαμε για την τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία όμως, όπως όλα δείχνουν, διανύει περίοδο σοβαρών ανακατατάξεων, καθώς η απόλυση του CEO Sam Altman, μετά από ρήξη με το διοικητικό συμβούλιο, έσκασε σαν «βόμβα» τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Μαζί του όμως αποχώρησε οικειοθελώς και ο συνιδρυτής της OpenAI, Greg Brockman.

    Μάλιστα, οι φήμες ήθελαν τον Altman να επιστρέφει στη θέση του λίγο αργότερα, αφού πρόκειται για ένα πρόσωπο ζωτικής σημασίας για την εταιρία, όμως αυτό είναι κάτι που μάλλον δε θα δούμε να συμβαίνει.

    Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, οι συνομιλίες για την επαναφορά του συνιδρυτή και πρώην διευθύνοντος συμβούλου Sam Altman στην OpenAI έχουν πλέον… καταρρεύσει. Όπως αναφέρει το Bloomberg, το διοικητικό συμβούλιο έχει πλέον προσλάβει τον συνιδρυτή του Twitch, Emmett Shear, ως νέο προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο της OpenAI. Αυτή η πρόσληψη φέρεται να ανακοινώθηκε εσωτερικά από τον συνιδρυτή και διευθυντή του διοικητικού συμβουλίου Ilya Sutskever.

    Ο Altman απολύθηκε από την OpenAI λόγω «ρήξης στην επικοινωνία μεταξύ του ίδιου και του διοικητικού συμβουλίου». Στη συνέχεια ακολούθησε ένα… σερί από παραιτήσεις αρκετών βασικών μελών, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή Greg Brockman, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου μαζί με μερικούς ανώτερους ερευνητές. Δεν είναι απίθανο να τους δούμε να ακολουθούν τον Altman σε ένα από τα φημολογούμενα νέα εγχειρήματά του, αναπτύσσοντας ένα AI chip για να ανταγωνιστούν την NVIDIA, ενώνοντας τις δυνάμεις με τον πρώην σχεδιαστή της Apple, Jovy Ive.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα εποχή για τα μηνύματα μεταξύ iPhones και Androids

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles